Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Παρέμεινε 10η στον κόσμο η Ελλάδα!

Παρέμεινε 10η στον κόσμο η Ελλάδα!

Στη δέκατη θέση της γενικής κατάταξης της FIBA παρέμεινε η Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Ανέβηκαν μία θέση Λιθουανία και Σερβία, πρώτες οι ΗΠΑ, δεύτερη η Ισπανία.

Στα ίδια η Εθνική ομάδα της Ελλάδας στο ranking της FIBA. Η «επίσημη αγαπημένη» παρέμεινε στη δέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης έχοντας 225 βαθμούς και στην έβδομη στην ευρωπαϊκή ζώνη.

Από ‘κει και πέρα, απαράλλαχτη έμεινε η κατάσταση στην κορυφή, καθώς πρώτες είναι οι ΗΠΑ με 1000 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση έμεινε και η φετινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία με 715 βαθμούς.

Η Λιθουανία, η οποία συμμετείχε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, ανέβηκε τρίτη στον κόσμο και στους 457 βαθμούς, ρίχνοντας τέταρτη την Αργεντινή που έχει δύο λιγότερους (455), ενώ μία θέση κέρδισε και η Σερβία, αφού ανέβηκε στην έκτη, έχοντας 353 βαθμούς.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στο ranking της FIBA είχαν οι Κούβα και Αλγερία, ανεβαίνοντας 13 και 12 θέσεις αντίστοιχα, ενώ οι Τσεχία και Βέλγιο που είχαν καλή παρουσία στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ βρέθηκαν αμφότερες στο +7. Από την άλλη, τη μεγαλύτερη… κατρακύλα είχε η Πορτογαλία που έχασε 33 θέσεις και έτσι αυτή τη στιγμή είναι 84η.

inner

πηγή sport fm

About m bonsu