Home / Ειδήσεις / Παρέμβαση της Ελισάβετ: Η Ευρώπη να αποφύγει τη διάσπαση

Παρέμβαση της Ελισάβετ: Η Ευρώπη να αποφύγει τη διάσπαση

Το δικό της μήνυμα στους ηγέτες της ΕΕ έστειλε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, στη διάρκεια του επίσημου δείπνου στο Βερολίνο, το οποίο επισκέπτεται. Η 89χρονη βασίλισσα κάλεσε την Ευρώπη να φροντίσει να αποφύγει τη διάσπαση.

Κατά την πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψής της στη Γερμανία, η βασίλισσα είπε ότι εκείνη και ο πρόεδρος της Γερμανίας Γ.Γκάουκ είχαν δει την Ευρώπη «στα χειρότερα και στα καλύτερά της» στη διάρκεια της ζωής τους, προσθέτοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να διατηρήσουμε τα πλεονεκτήματα του μεταπολεμικού κόσμου».

Στη πέμπτη επίσκεψή της στη Γερμανία, όπου αυτή και ο πρίγκιπας Φίλιππος, 94 ετών, θα παραμείνουν μέχρι τη Παρασκευή, η Ελισάβετ είπε:

«Ξέρουμε ότι η διάσπαση στην Ευρώπη είναι επικίνδυνη και ότι χρειάζεται να φροντίσουμε να την αποφύγουμε και στα δυτικά και στα ανατολικά της ηπείρου μας. Αυτό αποτελεί μια κοινή προσπάθεια.»

Η καγκελάριος Μέρκελ και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ήταν επίσης παρόντες στο δείπνο στην επίσημη κατοικία του Γκάουκ, το «Schloss Bellevue».

Ο Γκάουκ είχε δηλώσει νωρίτερα πώς η Γερμανία θα υποστηρίξει τον διάλογο της Βρετανίας για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, «διότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τμήμα της Ευρώπης».

Την Παρασκευή η Ελισάβετ και ο Φίλιππος αναμένεται να επισκεφθούν το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπέργκεν-Μπέλσεν, όπου θα συναντηθούν, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με επιζώντες και βετεράνους πολέμου που συνέβαλαν στην απελευθέρωση του στρατοπέδου.

Πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500007434#ref=latestarticles

About Panos Dreamer