Home / Πολιτική / Παρέμβαση Ν. Ξυδάκη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Expo Μιλάνου

Παρέμβαση Ν. Ξυδάκη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Expo Μιλάνου

Παρέμβαση Ν. Ξυδάκη στην συνάντηση για την προστασία της διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς  στην Expo του Μιλάνου

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης εκπροσώπησε την χώρα μας στην διεθνή συνάντηση «ο Πολιτισμός ως μέσο διαλόγου μεταξύ των λαών», με την συμμετοχή ογδόντα τριών χωρών, η οποία διοργανώθηκε από την ιταλική κυβέρνηση στους χώρους της διεθνούς έκθεσης του Μιλάνου Expo 2015.

«Η πολιτιστική κληρονομιά, τόνισε ο κ.Ξυδάκης, ήταν πάντα βασικής σημασίας για την ταυτότητα της χώρας μου. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο για κάθε μελλοντική προσπάθεια οικοδόμησης ειρηνικής συνύπαρξης με συγκεκριμένους στόχους».

Ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της προώθησης συνεργασιών για τον περιορισμό των ζημιών σε βάρος ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, ζήτησε να ληφθούν υπόψη τα ευάλωτα σημεία κάθε χώρου και μνημείου, αλλά και περαιτέρω έρευνα για να εκπονηθούν κατευθυντήριες γραμμές με στόχο την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, θεωρώντας σημαντική και την βοήθεια νέων τεχνολογιών χαμηλού κόστους.

Στα πλαίσια της συμμετοχής του στην διεθνή αυτή συνάντηση, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε και το ελληνικό περίπτερο της Expo 2015 του Μιλάνου, η οποία είναι αφιερωμένη στην διατροφή. Την διεθνή αυτή έκθεση έχουν επισκεφθεί, μέσα σε τρεις μήνες, πάνω από δέκα εκατομμύρια ιταλοί και ξένοι πολίτες.

About totritomati