Home / Ειδήσεις / Παπανδρέου: Φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος

Παπανδρέου: Φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος

«Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος, που δεν στηρίζει την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε σήμερα στο συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», με θέμα «Αναπτυξιακές προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «αυτή η κρατικοδίαιτη λογική του κράτους, μας έφτασε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας».

Ο κ.Παπανδρέου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης και ταυτόχρονα «να μην επιχειρηθεί καμία κίνηση, που θα διασαλεύει το ρόλο της στο διεθνή γεωπολιτικό χάρτη».

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ ανέφερε ότι «συνεχίζουν και σήμερα να κυριαρχούν ψεύτικες αντιπαραθέσεις στην πολιτική, κυνηγάμε κακούς δαίμονες και ψάχνουμε για σωτήρες, αντί να δουλεύουμε μαζί και να αξιοποιήσουμε τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματά της χώρας και της περιφέρειας». Πρόσθεσε, ότι «χάνεται πολύτιμος χρόνος και φοβάμαι ότι η ζημιά θα είναι πλέον.

πηγή απε μπε

About m bonsu