Home / Αθλητισμός / Πανιώνιος με πενταετές πλάνο

Πανιώνιος με πενταετές πλάνο

Ένα πενταετές πλάνο στο οποίο θα συνδράμουν όλοι όσοι αγαπούν τον Πανιώνιο και θέλουν να βοηθήσουν στην επανεκκίνηση που θα κάνει ο σύλλογος παρουσίασαν οι φίλοι της ομάδας σε συνάντηση που έγινε στο Παλιό Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης.

Ο Χρήστος Βουζουνεράκης, μέλος του ΔΣ του Ερασιτέχνη ενημέρωσε γιατί επελέγη η συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική. Εξήγησε πως υπήρχε προθεσμία συγκεκριμένη από την ΕΟΚ, για να ενημερώσει ο Πανιώνιος αν θα μπορούσε να μετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας ανδρών. Εάν δήλωνε συμμετοχή και δεν είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί, θα υποβιβαζόταν στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Ο κ. Βουζουνεράκης πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Χάρης Σταμούλης είχε δηλώσει αδυναμία, ο Ερασιτέχνης δεν είχε τη δυνατότητα να σηκώσει το οικονομικό βάρος της ομάδαςστην Α2, με συνέπεια να αναλάβουν την πρωτοβουλία άνθρωποι της ομάδας να βοηθήσουν.

Έτσι επελέγη ο δρόμος της Β’ Εθνικής με πενταετές πλάνο, για την εφαρμογή του οποίου ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος θα είναι ο θεματοφύλακας. Παράλληλα επισήμανε πως οι πιθανές οικονομικές ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο σύλλογος θα αποδοθούν με την εκκαθάριση της ΚΑΕ, ενώ ξεκαθάριοσε πως τα χρήματα που πήρε η ομάδα από την πώληση του Δημήτρη Μωραϊτη στην ΑΕΚ, είπε πως έχουν πάει ήδη στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ερασιτέχνης δεσμεύτηκε για οικονομική βοήθεια, ενώ και η ΠΑΕ θα είναι στο πλευρό αυτής της νέας προσπάθειας, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, Άρη Μισαηλίδη να υποστηρίζει ότι είναι ανάγκη να προσδιοριστεί ο στόχος (“το όραμα” όπως είπε) που θα έχει το νέο σχήμα, ώστε να γίνουν ανάλογες κινήσεις.

Ο Σύμβουλος του ΔΣ του Ερασιτέχνη ΠΓΣΣ, Γιάννης Αβραντίνης διευκρίνισε ότι η Επιτροπή που θα αναλάβει να διαχειριστεί όλα τα ζητήματα, πρέπει να προκύψει μέσω του ΔΣ του Ερασιτέχνη, που θα συγκληθεί την προσεχή Δευτέρα (28/9).

Εκεί θα προκύψουν τέσσερα άτομα, που θα συγκροτήσουν τη Διοικούσα Επιτροπή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, με το πέμπτο μέλος να είναι η Τούλα Παύλου-Παπαγεωργίου, μέλος του ΔΣ και Έφορος οικονομικής διαχείρισης του Ερασιτέχνη. Η κ. Παύλου-Παπαγεωργίου θα αναλάβει να συγκεντρώσει τις προσφορές των Πανιώνιων που θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθεια. Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης (25/9) εμφανίστηκαν αρκετοί να συμπληρώσουν τη “Δήλωση Συμμετοχής στο εγχείρημα αναδιάρθρωσης και ανόρθωσης του τμήματος μπάσκετ του Πανιωνίου ΓΣ”, πολλοί ήταν και εκείνοι που δεσμεύτηκαν να το κάνουν άμεσα.

Ο Μίλτος Λαζαρίδηςχαρακτήρισε αποτυχημένο το μοντέλο του επαγγελματισμού, αναφέροντας ότι πολλές ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν χορηγό/επενδυτή και αντιμετώπισαν προβλήματα ζωτικής σημασίας, ενώ είπε πως αυτή η νέα κίνηση είναι ευκαιρία για μια νέα αρχή του Πανιωνίου που δεν θα έχει ημερομηνία λήξης. Πρόσθεσε, δε πως “η έννοια του επενδυτή στο μπάσκετ, είναι φάρσα” και ζήτησε από όλους να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους θέτοντας σαν στόχο “τη διασφάλιση της μαζικότητας, να κερδίσουμε κόσμο. Αν δεν το κάνουμε αυτό, δεν θα βάλουμε ποτέ τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον”.

Τέθηκε επίσης, θέμα υποχρέωσης που έχει ο τοπικός παράγοντας να μετάσχει σε αυτό το εγχείρημα, με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Πανιωνίου να δεσμεύονται την παρουσία στα παιχνίδια, αλλά και οικονομική υποστήριξη. Όλοι συμφώνησαν πως κάθε φορά που τμήμα του συλλόγου αντιμετώπισε προβλήματα, υπήρξε συσπείρωση.

 

 

 

 

πηγή:http://www.sport-fm.gr/article/basket/paniwnios-me-pedaetes-plano/3110865

About basilis progressive