Home / Ειδήσεις / Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά του αποκλεισμού του Βαλκανικού Διαδρόμου

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά του αποκλεισμού του Βαλκανικού Διαδρόμου

Κάλεσμα σε διαδηλώσεις σε 12 χώρες

Αθήνα

Διαδηλώσεις εναντίον του κλεισίματος του Βαλκανικού Διαδρόμου διοργανώνονται στην Βρετανία, την Αυστρία, την Σλοβενία, την Κροατία, την Πολωνία, την Ολλανδία, την Δανία, την Γαλλία, την Δανία, την Ελβετία, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Στη Ελλάδα, η κεντρική διαδήλωση θα γίνει στην Ομόνοια στις 15:00 ενώ κάλεσμα υπάρχει και για επτά ακόμη πόλεις, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Πάτρα, Γιάννενα, παγκρήτιο στα Χανιά, Βόλο, Ξάνθη.

Οι κινητοποιήσεις ζητούν ανοιχτά σύνορα, να πέσουν οι φράχτες από τον Έβρο μέχρι το Καλαί, να φύγει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να δοθεί άσυλο και χαρτιά σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Πρόκειται για μια συντονισμένη κινητοποίηση με κοινό κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ  – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και κινήσεων από πολλές χώρες που καθημερινά διευρύνονται.

«Διεκδικούμε οι Δήμαρχοι, αντί να βάζουν κάγκελα και αστυνομία όπως την Πλατεία Βικτώριας, να ανοίξουν τώρα χώρους φιλοξενίας. Να διατεθούν κτίρια και ξενοδοχεία για αξιοπρεπή διαμονή, να προσληφθεί άμεσα προσωπικό για την φροντίδα των προσφύγων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ όπου μεταξύ άλλων πως «το κλείσιμο των συνόρων έρχεται να επιβληθεί σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που στάθηκε αλληλέγγυος σε όλη την Ευρώπη επιβάλλοντας στις κυβερνήσεις να ανοίξουν τα σύνορα το περασμένο καλοκαίρι».

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis