Home / Ειδήσεις / Πανελλαδικές: Τα Μαθηματικά «βαρόμετρο» για τις βάσεις

Πανελλαδικές: Τα Μαθηματικά «βαρόμετρο» για τις βάσεις

Μέχρι στιγμής το 60% των γραπτών βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση – Για πτώση στις Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές και άνοδο σε Ανθρωπιστικές και Παραιατρικά Επαγγέλματα, οι πρώτες εκτιμήσεις.

Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάζονται σήμερα Τετάρτη οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μάθημα της ομάδας Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής.

Αν και οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται την 1η Ιουνίου οι ειδικοί εκτιμούν ότι πορεία των βάσεων θα είναι πτωτική στις Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές και ανοδική στις Ανθρωπιστικές και στα Παραιατρικά Επαγγέλματα, ενώ τονίζουν οτι πρόκειται για ένα νέο σύστημα που οι κανόνες μπαίνουν από την αρχή.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα στα μαθηματικά το 60% με 70% των γραπτών που έχει βαθμολογηθεί έχει “πέσει” κάτω από τη βάση.

Τη δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών οι υποψήφιοι εξετάσθηκαν στην ιστορία και τη φυσική. Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ τα θέματα της ιστορίας κάλυπταν την έκταση της διδακτέας ύλης. Ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή για τον εντοπισμό σωστού-λάθους στο θέμα Α2. Το θέμα Δ1 απαιτούσε συνδυασμό γνώσεων από την παλιά και τη νέα ύλη.

Για τα θέματα της Φυσικής οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΦΕ υποστηρίζουν ότι ήταν σαφή και επιστημονικά διατυπωμένα, κάλυπταν ικανοποιητικό μέρος της ύλης, περιείχαν πολλές αναφορές στις ερωτήσεις και την ύλη του σχολικού βιβλίου ενώ κάποια ερωτήματα λύνονταν με την ύλη των προηγούμενων τάξεων. Κατά συνέπεια λένε από την ΟΕΦΕ οτι αφενός ήταν θέματα ευκολότερα από τις προηγούμενες χρονιές και δεν δημιούργησαν άγχος στους υποψήφιους και αφετέρου δεν ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας με συνέπεια να μην μπορεί να υπάρξει διάκριση ανάμεσα στον πολύ καλό και άριστο μαθητή.

ΟΙ εξετάσεις συνεχίζονται την Παρασκευή με Βιολογία (Ο.Π Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π.Θετικών Σπουδών και Οικονομίας και Πληροφορικής).

Πηγή: protothema.gr

About Vassilis Batzis