Home / Γενικές ειδήσεις / Παιχνίδια κατασκόπων στην Αθήνα..

Παιχνίδια κατασκόπων στην Αθήνα..

Μυστικές επιχειρήσεις και έρευνες Αμερικάνων πρακτόρων στην Αθήνα αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου στη μάχη κατά του ISIS.

Η υπόθεση Σύρου που πλαστογράφησε διαβατήρια τα οποία προορίζονταν για το ISIS αποκαλύπτει τη μυστική δράση των αμερικανικών διωκτικών αρχών στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Έθνους της Κυριακής», το Μάιο του 2015 Αμερικανοί πράκτορες προσέγγισαν Σύρο για να τους προμηθεύσει πλαστά διαβατήρια για μέλη του ISIS. Ο αλλοδαπός που βρίσκεται έγκλειστος στον Κορυδαλλό και βρισκόταν στην Ελλάδα 25 χρόνια συμφώνησε να τους τα προμηθεύσει με αντίτιμο 10.000 ευρώ.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής» το οποίο αναφέρει ότι ο Σύρος δεν θέλει να εκδοθεί στις ΗΠΑ, ζήτημα για το οποίο θα αποφανθεί την ερχόμενη Τρίτη ο Άρειος Πάγος.

Ο 46χρονος είχε συλληφθεί στις 20 Ιουλίου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής με την κατηγορία της πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σύρος παρέδωσε στους Αμερικανούς τα 4 διαβατήρια όπως του είχε ζητηθεί και αφού είχε λάβει ως προκαταβολή 5.000 ευρώ.

www.cnn.gr

About gus_maverick