Home / Πολιτική / Παίρνει παράταση το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη»

Παίρνει παράταση το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη»

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στη Βουλή, ανακοίνωσε την παράταση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» για έναν ακόμη χρόνο.
Σημείωσε ότι το υπουργείο Εργασίας «έχει αγκαλιάσει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου.

Η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι η παράταση του προγράμματος το οποίο έληγε το 2015 αποφασίστηκε προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα επανένταξης στην εργασία των 1.073 ωφελουμένων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει υποβάλλει στο ΕΣΠΑ την επιχορήγηση καταγραφής των αστέγων για να προχωρήσει σε πολλαπλασιασμό ξενώνων κέντρων ημέρας και υπνωτηρίων.

Σημείωσε ότι πρόθεση είναι οι χώροι που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας να μετατραπούν σε κέντρα ημέρας για να αντιμετωπισθεί η αύξηση του αριθμού των αστέγων.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/305862/pairnei-paratasi-to-programma-stegasi-kai-epanedaxi/#ixzz3z0DO2WF3
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati