Home / Ελλάδα / Πάρος: ‘Τσέπωναν δεκάευρα’ για στάθμευση χωρίς να κόβουν αποδείξεις

Πάρος: ‘Τσέπωναν δεκάευρα’ για στάθμευση χωρίς να κόβουν αποδείξεις

Λουκέτο για 48 ώρες σε επιχείρηση στάθμευσης πλάι σε ψαροταβέρνα, έπειτα από έλεγχο ανδρών της ΓΓΔΕ. Χρέωνε αντίτιμο για το πάρκινγκ χωρίς να κόβει αποδείξεις.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι κλιμακίων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για φορολογικές παραβάσεις σε όλη τη χώρα. Οι ελεγκτές “σφράγισαν” με το γνωστό πλέον αυτοκόλλητο-σήμανση επιχείριση στάθμευσης, πλάι σε ψαροταβέρνα στην Νάουσα Πάρου για μη απόδοση φορολογικών αποδείξεων.

Συγκεκριμένα η επιχείρηση, που εξυπηρετεί ψαροταβέρνα στέκι ‘high society’ πελατείας στο νησί, διέθετε χώρο στάθμευσης για τους πελάτες της, τον οποίο και χρέωνε 10€, χωρίς όμως να κόβει τα απαραίτητα παραστατικά. Έπειτα από τον έλεγχο των αρχών, έκλεισε για δύο ημέρες, όπως προβλέπει ο νέος νόμος του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η Γενική Γραμματεία για τα “λουκέτα” στα καταστήματα, η μη απόδοση νόμιμου παραστατικού μπορεί να επιφέρει σφράγισμα της επιχείρησης που μπορεί να φτάσει και τον ένα μήνα, γεγονός που εν μέσω της τουριστικής σεζόν αποτελεί τεράστια οικονομική πληγή για τα καταστήματα.

Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση της Ρόδου, μέχρι τότε προβλέπεται ένα διάστημα 20 ημερών κατά τη διάρκεια των οποίων ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιβάλει τυχόν ενστάσεις.


Πηγή: http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/296660-%C2%ABsfragisan%C2%BB-kai-parkingk-stin-paro-gia-mi-ekdosi-apodeikseon

About admin