Home / Ειδήσεις / Πάνω από 10.000 αναπληρωτές στα σχολεία μέχρι το τέλος του μήνα

Πάνω από 10.000 αναπληρωτές στα σχολεία μέχρι το τέλος του μήνα

Αγώνα δρόμου κάνει το υπουργείο Παιδείας για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν σε πολλά σχολεία της χώρας. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να διοριστούν πάνω από 10.000 αναπληρωτές δίνοντας προτεραιότητα στα σχολεία που δεν έχουν ανοίξει ακόμη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), την πρώτη εβδομάδα του νέου σχολικού έτους ξεκίνησε με περίπου 14.000 κενά, ενώ δεν γίνονται μαθήματα σε 271 νηπιαγωγεία και δημοτικά σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τα περισσότερα κενά σχολεία εντοπίζονται στις Κυκλάδες, την Εύβοια, τη Λακωνία, τη Λέσβο, τη Λήμνο και την Αιτωλοακαρνανία, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Για την κάλυψη των κενών η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της 19.000 πιστώσεις για αναπληρωτές από ΕΣΠΑ και προϋπολογισμό. Οι οποίοι όχι μόνο δεν επαρκούν, αλλά δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει να προσλαμβάνονται αφού η προθεσμία για τις αιτήσεις τους τελείωσε μόλις την περασμένη Παρασκευή, ενώ οι σχετικοί πίνακες αναρτήθηκαν μόλις την Τρίτη. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι πρώτοι αναπληρωτές θα αρχίσουν να φτάνουν στα σχολεία μετά τις εκλογές και μέχρι τότε όσα σχολεία λειτουργούν με κενά θα λειτουργήσουν περισσότερο σαν παιδοφυλακτήρια.

Μιλώντας στο Έθνος η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Ευφροσύνη Κιάου, τόνισε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν διοριστεί περισσότεροι από 10.000 αναπληρωτές, δίνοντας προτεραιότητες στα σχολεία που δεν έχουν ανοίξει ακόμα.

«Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα των προσλήψεων. Τη Δευτέρα αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σήμερα (σ.σ χθες) της δευτεροβάθμιας. Μέχρι την Παρασκευή θα έχει λήξει η προθεσμία των ενστάσεων, θα ακολουθήσει η επεξεργασία των στοιχείων και τη Δευτέρα με Τρίτη θα έχουμε τους οριστικούς πίνακες ώστε να γίνουν οι τοποθετήσεις» επεσήμανε η κ.Κιάου.

 

Πηγή: in.gr

About Panos Dreamer