Home / Πολιτισμός / Ο Ai Wei-Wei «τιμωρεί» τη Δανία για τον νέο νόμο για τους πρόσφυγες

Ο Ai Wei-Wei «τιμωρεί» τη Δανία για τον νέο νόμο για τους πρόσφυγες

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νόμο που ψηφίστηκε στη Δανία στις 26 Ιανουαρίου και κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων, ο Κινέζος καλλιτέχνης Ai Wei-Wei αποσύρει την έκθεση που είχε στη χώρα.

Ο διάσημος καλλιτέχνης αποφάσισε να διακόψει την έκθεσή του «Rupture» στο μουσείο Faurschou στην Κοπενχάγη και το ίδιο το μουσείο με ανακοίνωσή του στηρίζει την κίνησή του αυτή.

Συγκεκριμένα, το μουσείο εκφράζει τη λύπη του που η Δανία επέλεξε να πάρει μια τέτοια θέση την στιγμή που εξελίσσεται μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Αντί η Δανία να μπει μπροστά για να βρεθεί μια λύση με σεβασμό και ουσία, οδηγείται στην ψήφιση ενός απαράδεκτου νόμου.

Ο Ai Wei-Wei είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε σχέση με το προσφυγικό και όπως ο δίος έχει δηλώσει έχει περάσει πολύ έντονες στιγμές μαζί με τους πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ότι έχει επισκεφθεί δύο φορές τη Λέσβο και έχει διεξάγει έρευνα για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.

Έχει επίσης δηλώσει ότι θέλει να δημιουργήσει ένα μνημείο για τους πρόσφυγες ώστε να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη καθώς όπως τονίζει το θέμα των μεταναστών αφορά ολόκληρη την υφήλιο.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/culture/article/305577/o-ai-wei-wei-timorei-ti-dania-gia-ton-neo-nomo-gia-tous-prosfuges-/#ixzz3yd3NvTa3
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati