Home / Πολιτισμός / Κινηματογράφος / Ο σκηνοθέτης του Mad Max πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των Καννών

Ο σκηνοθέτης του Mad Max πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των Καννών

Στο 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Αθήνα
Ο Τζορτζ Μίλερ, δημιουργός και σκηνοθέτης των ταινιών Mad Max, θα είναι ο πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

«Τι απόλυτη απόλαυση!» ανακοίνωσε ο Αυστραλός -ελληνικής καταγωγής- σκηνοθέτης. «Τι τιμή» είπε ο 70χρονος δημιουργός, εκφράζοντας τη χαρά του για την ανακοίνωση.

Η επιλογή του Τζορτζ Μίλερ ενδέχεται να «ενοχλήσει» κάποιους ελιτίστικους κινηματογραφικούς κύκλους που θα περίμεναν έναν πιο «σινεφίλ» σκηνοθέτη.

Ωστόσο, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ σημείωσαν: «Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Τζορτζ Μίλερ πειραματιζόταν συνεχώς με μία ποικιλία ειδών, συμφιλιώνοντας με έξοχο τρόπο τις προσδοκίες του μαζικού κοινού και τα υψηλότατα καλλιτεχνικά πρότυπα».

Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι το Mad Max υπήρξε πρωτοποριακό, «ένα εξαιρετικά βίαιο φουτουριστικό φιλμ που έφερε στο είδος της ταινίας δράσης ενός είδους φινέτσα, συνδυάζοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το road movie, το γουέστερν και στοιχεία επιστημονικής φαντασίας».

Το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» προβλήθηκε πέρυσι στις Κάννες και φέτος διεκδικεί δέκα Όσκαρ.

Το 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου. Τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν αργότερα.

Newsroom ΔΟΛ

About admin