Home / Ειδήσεις / Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον ΠτΔ για τις τελευταίες εξελίξεις

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον ΠτΔ για τις τελευταίες εξελίξεις

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι «και το δημοψήφισμα και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού σε καμία περίπτωση δεν σήμαιναν ρήξη αλλά επανέναρξη όλης αυτής της διαπραγματευτικής προσπάθειας, που έχει έναν και μόνο στόχο την αταλάντευτη παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη» έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα χθες Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Στην κρίσιμη σημερινή ημέρα υπάρχουν ορισμένα γεγονότα που έχουν βαρύνουσα σημασία. Το πρώτο είναι το ξεκαθάρισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε αυτό το λίκνο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Το ξεκαθάρισμα ότι και το δημοψήφισμα και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού σε καμία περίπτωση δεν σήμαιναν ρήξη αλλά επανέναρξη όλης αυτής της διαπραγματευτικής προσπάθειας, που έχει έναν και μόνο στόχο την αταλάντευτη παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «Κινούμαστε στα πλαίσια της εθνικής γραμμής, που χαράχθηκε τη Δευτέρα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την Προεδρία σας» και πρόσθεσε «Χθες καταθέσαμε ακριβώς αυτό το πλαίσιο και στο Eurogroup και στη Σύνοδο των επικεφαλής των χωρών της Ευρωζώνης».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «Στα πλαίσια αυτά, σήμερα, καταθέσαμε επίσημη πρόταση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης για ένα πρόγραμμα στήριξης με επαρκή χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα και αύριο θα καταθέσουμε ανοιχτά τις προτάσεις μας με αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να φθάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό».

πηγή απε μπε

About m bonsu