Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Κύπελλο / Ο «πεντάμορφος» και ο… Ασ-τέρας

Ο «πεντάμορφος» και ο… Ασ-τέρας

Αθήνα
Η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε (ουσιαστικά) την πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ο Ολυμπιακός. Με το εμφατικό 5-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης, οι Πειραιώτες μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της 3ης Φεβρουαρίου στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Από δύο γκολ πέτυχαν οι Ιντέγε (13΄, 41΄) και Φορτούνης (50΄, 64΄), ενώ στο 79΄ ο Πάρντο «σφράγισε» τη μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός με μία λέξη «εξαφάνισε» τον αντίπαλό του. Ήταν απλός και ουσιαστικός, ευτύχησε να πετύχει 2 γκολ στο πρώτο 45λεπτο κι έβαλε από πολύ νωρίς στα… σχοινιά τους Αρκάδες, που είχαν και πάλι μεγάλα κενά στην άμυνά τους. Η τριάδα Ντουρμάζ-Ιντέγε-Φορτούνης έκανε… θραύση στο ματς, με τον πρώτο να διαπρέπει σε ρόλο οργανωτή (τρεις ασίστ) και τους άλλους δύο να «εκτελούν»…

Τέσσερις καλές φάσεις έκανε στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός και στις δύο παραβίασε την εστία του Θεοδωρόπουλου με τον ίδιο παίκτη. Ο Ιντέγε στο 13΄ από το γύρισμα του Μαζουακού στο πρώτο δοκάρι έκανε την προβολή κι άνοιξε το σκορ, ενώ στο 41΄ ο Νιγηριανός στράικερ δέχτηκε την ασίστ του Ντουρμάζ και με ιδανικό πλασέ άφησε… άγαλμα τον τερματοφύλακα του Αστέρα. Ο Ιντέγε απείλησε και στο 39΄, αλλά αυτή την φορά νικήθηκε από τον Θεοδωρόπουλο που έδιωξε με τα πόδια, ενώ στο ξεκίνημα του ματς, ο Πάρντο έχασε την πρώτη ευκαιρία με το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση να φεύγει άουτ.

Για 25 λεπτά στο πρώτο μέρος η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν… υπήρχε στο γήπεδο. Απείλησε για πρώτη φορά στο 26΄ με το σουτ του Χαμντανί που απόκρουσε ο Καπίνο και στο 29΄ όταν ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είπε και πάλι «όχι» στο δυνατό σουτ του Ιγκλέσιας έξω από την περιοχή.

Ο Ολυμπιακός «τελείωσε» ουσιαστικά με την υπόθεση πρόκριση στο 50΄. Πάλι ο Ντουρμάζ από τον άξονα σε ρόλο οργανωτή, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Φορτούνη και ο πρώην παίκτης του Αστέρα με άψογο πλασέ πέτυχε το τρίτο του γκολ στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Τεράστια ευκαιρία να μειώσει έχασε η ομάδα του Βεργέτη στο 54΄. Από τη σέντρα του Μάσα ο ξεχασμένος στην «καρδιά» της ερυθρόλευκης άμυνας, Μπερτόλιο είχε όλο το τέρμα μπροστά του, αλλά η κεφαλιά που έπιασε βρήκε τον Καπίνο σε ετοιμότητα και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι.

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο παίκτης του Αστέρα, το πέτυχε για 2η φορά στο ματς ο Κώστας Φορτούνης στο 64΄ με το ομορφότερο σε δημιουργία κι εκτέλεση γκολ της αναμέτρησης. Ο Τζίμι Ντουρμάζ με την τρίτη ασίστ στο ματς βρήκε τον Φορτούνη, ο οποίος με μονοκόματο σουτ «κάρφωσε» τη μπάλα στη γωνία του Θεοδωρόπουλου που έπεσε κάπως καθυστερημένα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δε σταμάτησαν εκεί. Στο 79΄ από νέα προσπάθεια του Ντουρμάζ από αριστερά και σέντρα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο σώμα αμυντικού του Αστέρα και στρώθηκε στον Φελίπε Πάρντο, ο οποίος με άπιαστο σουτ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» του θριάμου της ομάδας του, στο θεωρητικά πιο αμφίρροπο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου.

Διαιτητής: Χρ.Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Μαζουακού – Γκοιάν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ (74΄ Μανιάτης), Πάρντο, Φορτούνης (71΄ Φουστέρ), Ντουρμάζ, Ιντέγε

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (67΄ Κιτοκό), Σανκαρέ, Γκοιάν (59΄ Ζησόπουλος), Γιαννούλης, Χαμντανί, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Στανισάβλιεβιτς (46΄ Μπερτόλιο), Μάσα, Γιάννου

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About admin