Home / Διεθνή / Ο Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε απειλή για την εθνική ασφάλεια την εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν

Ο Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε απειλή για την εθνική ασφάλεια την εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα πως με την εκλογή του ριζοσπάστη Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά στο εξής “απειλή” για την “εθνική ασφάλεια” της Βρετανίας.

“Οι Εργατικοί συνιστούν τώρα απειλή για την εθνική μας ασφάλεια , την οικονομική μας ασφάλεια και την ασφάλεια της οικογένειάς σας”, έγραψε ο Κάμερον στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις χθες, λίγο μετά τη νίκη του Κόρμπιν, που εξελέγη θριαμβευτικά επικεφαλής των Εργατικών με ποσοστό 59,5% των ψήφων.

Στην επικοινωνιακή εκστρατεία του με στόχο να απαξιώσει τον νέο ηγέτη των Εργατικών, το Συντηρητικό Κόμμα κάλεσε επίσης να σταλεί ριτουίτ στο μήνυμα “Οι Εργατικοί συνιστούν στο εξής σοβαρό κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια”.

Πεπεισμένος αντιμιλιταριστής, ο 66χρονος Τζέρεμι Κόρμπιν τάσσεται υπέρ του παροπλισμού των βρετανικών πυρηνικών υποβρυχίων Trident.

Επίσης, είναι αντίθετος με το ΝΑΤΟ όπως λειτουργεί σήμερα και μπορεί να περιπλέξει το σχέδιο του Κάμερον να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του Κοινοβουλίου προκειμένου να αρχίσει να εξαπολύει αεροπορικά πλήγματα στη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

About m bonsu