Home / Προτεινόμενα / Ο Μπρίτο… κρατούσε το «κλειδί» για τη νίκη επί της ΑΕΚ

Ο Μπρίτο… κρατούσε το «κλειδί» για τη νίκη επί της ΑΕΚ

Σπουδαίο τρίποντο για τον Ατρόμητο

Αθήνα
Στο Περιστέρι διεκόπη το νικηφόρο σερί των εννέα αγώνων για την ΑΕΚ, καθώς ο Ατρόμητος την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα για το 2016. Με σκόρερ τον 36χρονο Μπρίτο στο 53΄ η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που την απαλάσσουν από το άγχος του υποβιβασμού. Η ΑΕΚ που παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά από 21 αγωνιστικές στην Super League, πραγματοποίησε αναμφισβήτητα τη χειρότερη εμφάνισή από τότε που ανέλαβε ο Γκουστάβο Πογέτ.

Κακοποιήθηκε το ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Όποιος βρέθηκε στο γήπεδο του Περιστερίου σίγουρα θα συλλογίστηκε οτι ήταν 45 λεπτά χαμένα από τη ζωή του. Από ευκαιρίες το απόλυτο «μηδέν», από φάσεις, τρία σουτ όλα κι όλα. Φανταστείτε ότι η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα απευθείας κόρνερ (!) του Μάνταλου που έβγαλε δύσκολα ο Μπάρκας στο 16΄.

Οι λόγοι ήταν δυο: αφενός η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αναπληρώσει σε ποιότητα τις απουσίες των Μπαρμπόσα (τραυματίας), Σιμόες (τιμωρημένος), αφετέρου στην τακτική και των δύο προπονητών κυριάρχησε ο φόβος. Ο Δέλλας δεν ήθελε επ΄ουδενί να χάσει από την παλιά του ομάδα, ο Πογέτ επιθυμούσε πάση θυσία να κρατήσει το αήττητο ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (13/2).

Ο φόβος, όμως, συνήθως δεν φέρνει θετικά αποτελέσματα. Ετσι, στο 51΄ ο Ατρόμητος απείλησε με διαγώνιο σουτ του Κεϊτά (άουτ) και την ΑΕΚ να παρουσιάζει τραγική αμυντική λειτουργία. Δεν ήταν κάτι συμπτωματικό. Αμέσως μετά στο 53΄ ο Λε Ταλέκ έφυγε στην πλάτη του Αρθο, πέρασε τον Ανέστη και έδωσε «έτοιμο γκολ» στον Μπρίτο ο οποίος άνοιξε το σκορ. Ηταν γενικά πολύ μέτρια η ΑΕΚ, αλλά το γκολ τη… βραχυκύκλωσε εντελώς.

Ζήτημα αν κατάφεραν να αλλάξουν τέταρτη πάσα οι παίκτες της, που δεν έβγαιναν πρώτοι στη μπάλα, υστερούσαν στα τρεξίματα, δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες. Αντίθετα, στο 81΄ ξανά από τραγική αμυντική αδράνεια, ο Λε Ταλέκ βρήκε χώρο για το σουτ και από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Η ΑΕΚ μακρά στη χειρότερη φετινή εμφάνισή της μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (που οδήγησε στην απομάκρυνση του Τραιανού Δέλλα) δεν άξιζε κάτι παραπάνω. Δίκαια ο Ατρόμητος έφτασε στη νίκη και ο Δέλλας πανηγύρισε την κορυφαία στιγμή της έως τώρα καριέρας του στα δυτικά προάστεια.

Διαιτητής: Κομίνης

Κίτρινες: Σουμπίνιο, Μπρίτο, Στόιτσεφ – Μάνταλος, Αραβίδης, Ντίντακ, Ζουκουλίνι

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης (68΄ Κυβρακίδης), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Ούμπιδες, Μπρίτο (83΄ Ουσέρο), Σουμπίνιο (72΄ Ματέι)), Λε Ταλέκ.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Σουκουλίνι, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (57΄ Πλατέλλας), Αραβίδης, Τζεμπούρ (57΄ Πέκχαρτ).

* Επτά κίτρινες συμπλήρωσε ο Πέτρος Μάνταλος, που θα χάσει δύο ματς. Στην προσεχή τετράδα αγώνων υπάρχουν τα μεγάλα ντέρμπι με Ολυμπιακό (22η αγωνιστική) και Παναθηναϊκό (24η αγωνιστική) και επίσης τα δύσκολα εκτός έδρας ματς με Ηρακλή (23η), Αστέρα Τρίπολης (25η).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About admin