Home / Αθλητισμός / Ο εισαγγελικός κλοιός σφίγγει και κατά του Μπλάτερ

Ο εισαγγελικός κλοιός σφίγγει και κατά του Μπλάτερ

Οι ελβετικές εισαγγελικές αρχές άρχισαν ποινική έρευνα κατά του -απερχόμενου- προέδρου της FIFA Σεπ Μπλάτερ, με την υποψία εγκληματικής κακοδιαχείρισης και υπεξαίρεσης, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας (OAG). Καθώς η έρευνα για τη διαφθορά στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία έχει διευρυνθεί, αντιπρόσωποι του OAG ανέκριναν τον Μπλάτερ μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA στη Ζυρίχη, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας. «Επιπλέον, το OAG διεξήγαγε στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 έρευνα στο αρχηγείο της FIFA με την υποστήριξη της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Έγινε έρευνα στο γραφείο του προέδρου της FIFA και κατασχέθηκαν δεδομένα».

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η FIFA ακύρωσε σημερινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Σεπ Μπλάτερ, λίγα λεπτά προτού αυτή αρχίσει, χωρίς να δώσει κάποια εξήγηση. Ο Μπλάτερ επρόκειτο να μιλήσει για πρώτη φορά από τότε που ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Ζερόμ Βαλκ, τέθηκε σε άδεια μετά τις καταγγελίες αναφορικά με τις πωλήσεις εισιτηρίων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Η συνέντευξη Τύπου αναμενόταν να δώσει πληροφορίες για τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής. Η FIFA αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να μεταφερθεί η επόμενη συγκέντρωση της επιτροπής τον Δεκέμβριο από το Τόκιο, όπου προγραμματιζόταν να διεξαχθεί, στο «αρχηγείο» της παγκόσμιας συνομοσπονδίας στη Ζυρίχη.

Ο Μπλάτερ έχει φύγει μόνο μια φορά από τη Ζυρίχη, για ταξίδι στη Ρωσία, από το Μάιο, όταν συνελήφθησαν 14 υψηλόβαθμα στελέχη από τους χώρους του ποδοσφαίρου και του αθλητικού μάρκετινγκ για ξέπλυμα χρήματος και άλλες κατηγορίες που σχετίζονται με διαφθορά.

About Panos Dreamer