Home / Ειδήσεις / Ο δικηγόρος για Πηρούνια-Κοτσώνη και Noor-1

Ο δικηγόρος για Πηρούνια-Κοτσώνη και Noor-1

Ο δικηγόρος Σπύρος Κλαδάς τοποθετήθηκε στη «ΔΙΚΗ του ΣΚΑΪ» σχετικά με τις επαφές που ‘χε με τον Νίκο Πηρούνια, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με το Noor-1.

Καλεσμένος της εκπομπής «ΔΙΚΗ του ΣΚΑΪ» ήταν ο Σπύρος Κλαδάς. Πρόκειται για τον δικηγόρο με τον οποίο είχε επαφές ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Νίκος Πηρούνιας και που το όνομά του αναφερόταν στις συνομιλίες μεταξύ του τελευταίου και του κατηγορουμένου για την υπόθεση του Noor-1, Αιμίλιου Κοτσώνη.

Ο κ. Κλαδάς, λοιπόν, ισχυρίστηκε πως ναι μεν είχε επικοινωνία με τον Πηρούνια (σε μια σχέση που αναπτύχθηκε μέσω ποδοσφαίρου), αλλά ουδέποτε για να τον βοηθήσει, πως τον Κοτσώνη απλώς τον είχε δει στο γήπεδο μια φορά, πως γενικά δεν έχει καμία ανάμειξη με την υπόθεση του ναρκόπλοιου και πως «χρησιμοποιήθηκε» το όνομά του.

«Εγώ μια φιλική παρατήρηση έκανα στον κ. Πηρούνια. Ότι σε μια υπόθεση με τόσους τόνους ηρωίνης είναι δύσκολο να γλιτώσουν την ενοχή όσοι σχετίζονται με το πλοίο κι ότι… μόνο τα κάγκελα αυτού δεν θα μπουν φυλακή», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στη «ΔΙΚΗ του ΣΚΑΪ»:

«Αντάλλαξα 1-2 συνομιλίες με τον κ. Πηρούνια. Δεν κάνω ποτέ δημόσια κρίσεις για δικαστικούς. Και σε ιδιωτικές μου κρίσεις, το μόνο που θα πω είναι αν κάποιος δικαστής είναι αυστηρός ή επιεικής. Τίποτα περαιτέρω… Ο κ. Πηρούνιας δεν με επισκέφτηκε ποτέ για το Noor1. Μιλάμε μόνο για το ποδόσφαιρο, έχουμε και αρρώστια για τον Ολυμπιακό. Αν και ήταν στον Εθνικό, πάντα ήταν Ολυμπιακός. Είχαμε αναπτύξει ας πούμε μια φίλαθλη σχέση. Αυτή τον έφερε στο γραφείο μου.

Εγώ κατάλαβα τι συνέβη, όταν ήμουν στις ΗΠΑ. Τότε διάβασα ένα δημοσίευμα που με σόκαρε. Δεν έχω δώσει δικαίωμα σε κανέναν από όταν ασχολούμαι με αυτό τον χώρο. Επειδή όμως το όνομά μου μπλέχτηκε, οφείλω να τοποθετηθώ δημόσια και να δώσω εξηγήσεις. Εγώ ουδέποτε βρήκα ή μίλησα με κάποιον δικαστή. Ποτέ δεν θα το έκανα αυτό. Δεν υπάρχει κανείς να το ισχυριστεί.

Με τον κ. Κοτσώνη έχω συναντηθεί μια φορά μόνο. Δεν τον γνωρίζω, τον έχω δει στο γήπεδο μια φορά. Ο κ. Πηρούνιας μου πε μια φορά πως είναι καλός του φίλος, αλλά πέραν τούτου τίποτα. Μια φιλική παρατήρηση έκανα στον κ. Πηρούνια. Ότι σε μια υπόθεση με τόσους τόνους ηρωίνης είναι δύσκολο να γλιτώσουν την ενοχή όσοι σχετίζονται με το πλοίο κι ότι… μόνο τα κάγκελα αυτού δεν θα μπουν φυλακή. Αυτό και τίποτα παραπάνω. Εγώ άλλωστε δεν ασχολούμαι με το ποινικό δίκαιο, ούτε με υποθέσεις με ναρκωτικά.

Έλαβα από τον κ. Πηρούνια δύο μηνύματα. Το ένα μάλιστα το διάβασα μετά από πολύ ώρα διότι ταξίδευα εκείνη τη στιγμή. Το άλλο (σ.σ μήνυμα) μου έκανε εντύπωση γιατί μου χε στείλει τη σύνθεση του δικαστηρίου, δίχως να ξέρω για τι μιλάει. Εγώ δεν του απάντησα τίποτα, δεν ξέρω τι επιδίωκε. Αν γνώριζα πως θα χρησιμοποιούσε τη γνώμη (σ.σ που αναφέραμε παραπάνω) που του έδωσα, τότε… στερνή μου γνώση. Είναι τελείως απαράδεκτο που χρησιμοποίησε το όνομά μου. Διότι με το πρόσχημα που το κάνει, εξευτελίζει και την όποια πτυχή γνωριμίας είχαμε.

Δεν γνωρίζω κανέναν από τα μέλη του δικαστηρίου και της σύνθεσης. Είμαι δικηγόρος Αθηνών, είναι σπάνια ή αραιή η παρουσία μου στον Πειραιά.

Τα πράγματα που λέει ότι μου φέρε είναι τα πορτοκάλια του. Από το κτήμα του στην Μάνη. Μακάρι να ασχολείται μόνο με αυτά… Είναι συγκλονιστικό με την ευκολία που χρησιμοποιεί αυτούς τους χαρακτηρισμούς σε έναν έγκλειστο υπόδικο. Έκτοτε του ‘χω απαγορεύσει να με εμπλέκει σε τέτοια πράγματα, λυπάμαι και θλίβομαι δύο φορές.

Όταν επέστρεψα από τις ΗΠΑ, τον κάλεσα στον γραφείο και του έκανα σαφές πως με καμία αφορμή και για κανένα λόγο δεν θέλω να με καλέσει ξανά, να χρησιμοποιήσει το όνομά μου, να κάνει το οτιδήποτε».

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/o-dikigoros-gia-pirounia-kotswni/3117762

About basilis progressive