Home / Διάφορα / Ο Δήμος Αίγινας φέρεται να έσβησε χρέος του Φλαμπουράρη

Ο Δήμος Αίγινας φέρεται να έσβησε χρέος του Φλαμπουράρη

Νέο ζήτημα έχει προκύψει με τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη. Μετά το προβληματικό πόθεν έσχες, το οποίο θα καταθέσει εκ νέου, μαζί με ακόμα 129 βουλευτές, η διαγραφή κατά 60% του χρέους του προς το δήμο Αίγινας, προκαλεί.

Σύμφωνα με Τα Νέα, που ανέσυραν σχετικό έγγραφο από την Διαύγεια, το χρέος του Υπουργού Επικρατείας στο Δήμο Αίγινας, από ανεξόφλητους λογαριασμούς νερού, έφτανε τις 6.659, 47 €. Το χρέος υπήρχε από το 2010 και με απόφαση του Δήμου, διεγράφη το 60%.

Σύμφωνα με την απόφαση, «εξετάσθηκε το αίτημα του ως άνω καταναλωτή ύδρευσης και εγκρίθηκε λόγω αυξημένης κατανάλωσης να γίνει διόρθωση των ως άνω λογαριασμών ύδρευσης». Έτσι, από το συνολικό χρέος του Αλέκου Φλαμπουράρη, εξοφλήθηκαν μόνο 2.618, 76 ευρώ. Με άλλα λόγια, του χαρίστηκαν 4.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι 2.618,76 αποπληρώθηκαν σε 18 δόσεις.

Η σχετική απόφαση του δήμου Αίγινας αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, έξι μέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση του Δήμου Αίγινας, όπως δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια

Αλ. Φλαμπουράρης - Αίγινα - δήμος - λογαριασμός νερού

Αλ. Φλαμπουράρης - Αίγινα - δήμος - λογαριασμός νερού

Τι απαντά ο Δήμαρχος Αίγινας

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζος, σημειώνει ότι η οφειλή του Υπουργού Επικρατείας στον Δήμο αφορά διαπιστωμένη από συνεργεία του Δήμου διαρροή, εντός του χώρου της οικίας Φλαμπουράρη.

Παρά το ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει ευθύνη του Δήμου κι επομένως δεν ανακύπτει θέμα μείωσης της ανάλογης χρέωσης, ο Δήμος Αίγινας, όπως έκανε και σε σωρεία ανάλογων περιπτώσεων, δέχθηκε το αίτημα του Υπουργού Επικρατείας για μείωση του ποσού της οφειλής, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα εισπράξει έστω ένα μέρος του χρέους, λόγος για τον οποίο προέβη και σε διακανονισμό του χρέους του Υπουργού σε δόσεις.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο κ. Μούρτζος, είναι χαρακτηριστικό ότι μείωση των χρεώσεων υπήρξε με κοινή απόφαση για άλλες 44 περιπτώσεις όπως αυτή του κ. Φλαμπουράρη.

Πηγή: www.antenna.gr

About gus_maverick