Home / Showbiz / Ο Γκέλντοφ προσφέρεται να φιλοξενήσει τέσσερις οικογένειες προσφύγων

Ο Γκέλντοφ προσφέρεται να φιλοξενήσει τέσσερις οικογένειες προσφύγων

Ο ιρλανδός τραγουδιστής και ακτιβιστής Μπομπ Γκέλντοφ προσφέρθηκε σήμερα να φιλοξενήσει τέσσερις οικογένειες προσφύγων, ενώ κατήγγειλε τις πολιτικές που οδήγησαν στη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

“Η Ζαν (σ.σ.: η σύζυγός του) κι εγώ είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αμέσως τρεις οικογένειες στην κατοίκία μας στο Κεντ (νοτιοανατολική Αγγλία) και μια οικογένεια στο διαμέρισμά μας στο Λονδίνο”, δήλωσε ο καλλιτέχνης μιλώντας στον ιρλανδικό ραδιοσταθμό RTE.

“Δεν μπορώ να αντέξω αυτό που συμβαίνει”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις φωτογραφίες του μικρού Αϊλάν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε τουρκική παραλία, δήλωσε: “Τις είδα με ένα βαθύ αίσθημα ντροπής και προδοσίας, σε σχέση μ’ αυτό που είμαστε και μ’ αυτό θα θέλαμε να είμαστε”, δήλωσε καταγγέλλοντας τη δράση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

“Η αποτυχία αυτών των πολιτικών είναι που οδήγησε σ’ αυτό το όνειδος”, τόνισε.
Ο Γκέλντοφ έγινε παγκόσμια γνωστός με το συγκρότημα Band Aid, που δημιουργήθηκε το 1984 για να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθηθεί ο πληθυσμός της Αιθιοπίας, που αποδεκατιζόταν από την πείνα. Πιο πρόσφατα, το 2014, έφτιαξε ένα καινούριο συγκρότημα για να συγκεντρώσει κεφάλαια εναντίον του Έμπολα.

About m bonsu