Home / Πολιτική / Ο. Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία

Ο. Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία, όμως αν υπάρχει ανάγκη για συμμαχίες, όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της κάλπης» δήλωσε σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Βασίλη Λυριτζή, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κα Γεροβασίλη, τόνισε πως «η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση» ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχει ανοίξει προγραμματικός διάλογος από κανέναν, μόνο από εμάς».

«Η ΝΔ ζητά λευκή εντολή και το πρόγραμμα της θα μας το δείξει την άνοιξη του 2016. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε» ανέφερε.

Η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε πως έως τώρα ο διάλογος μεταξύ των κομμάτων έχει φανερώσει τη διάσταση απόψεων μεταξύ των άλλων δυνάμεων και του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «μια συμμαχία θέλει κοινούς στόχους. Ας τους βρούμε και μετά ξανασυζητάμε», είπε.

Επίσης, απέδωσε τη συζήτηση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας σε προσπάθειες «εκ του πονηρού» για να μην έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να υλοποιήσει μόνος του τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος.

Σε ότι αφορά στο θέμα με την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, επανέλαβε πως «δεν είμαστε ενάντια σε επενδύσεις, οι οποίες τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους».

«Μοντέλο ανάπτυξης τύπου Αφρικής στη χώρα δεν θα επιβάλουμε. Είμαι κατά οποιασδήποτε επένδυσης καταστρέφει το περιβάλλον και δεν είναι υπέρ του κοινού οφέλους» είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Υπενθύμισε ότι υπάρχει ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι στην Ελλάδα, τους οποίους δημιούργησε η ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας πως αποδεδειγμένα το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιο για όλους τους εργαζόμενους.

«Δεν θέλουμε κανένας άνθρωπος να χάσει τη δουλειά του. Και αν η εταιρεία είχε άλλη πολιτική ουδείς εργαζόμενος θα είχε χάσει τη δουλειά του στη Χαλκιδική» είπε χαρακτηριστικά.

About totritomati