Home / Ειδήσεις / Ο «Βίκτωρ» είναι εδώ! Χιόνια και βροχές σήμερα Πέμπτη (19/1)

Ο «Βίκτωρ» είναι εδώ! Χιόνια και βροχές σήμερα Πέμπτη (19/1)

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ την Πέμπτη (19/1) στα βόρεια με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με τάση ενίσχυσης. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις και στα παραθαλάσσια χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ -1 και 4 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές αρχικά της Μακεδονίας και βαθμιαία και της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους έντονα, το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 έως 4 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια μεταβλητοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο τις πρωινές ώρες της κεντρικής Στερεάς και μέχρι το απόγευμα της Θεσσαλίας, οπού θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 5 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές. Τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα βόρεια.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με τάση ενίσχυσης.

Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, οπού πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί.

Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

About Andreas Chondros