Home / Αθλητισμός / Ο απολογισμός του Κατσικάρη με το βλέμμα στο Βέλγιο…

Ο απολογισμός του Κατσικάρη με το βλέμμα στο Βέλγιο…

Έναν μίνι απολογισμό της Α’ φάσης του Ευρωμπάσκετ για την πορεία της Εθνικής και το αήττητο 5×5, έκανε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, μετά τη νίκη επί της Ολλανδίας και λίγο πριν ξεκινήσουν τα νοκ-άουτ ματς κόντρα στο Βέλγιο.

Αρχικά, ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε στην προσεχή αντίπαλο, το Βέλγιο: «Έχουν τρεις παίκτες σε πολύ υψηλό επίπεδο, είναι η ομάδα που παλεύει. Το δύσκολο κομμάτι έχει να κάνει με το γεγονός πως σουτάρουν πολύ, ακόμη κι οι ψηλοί τους. Όλοι απειλούν από το τρίποντο. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι», ενώ συνέχισε:

«Θα αργήσουμε να κοιμηθούμε σήμερα, αύριο φεύγουμε νωρίς. Ξέρουμε τις δυσκολίες, αλλά θα είμαστε έτοιμοι γι αυτόν τον “τελικό”. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε με τον οποιονδήποτε τρόπο».

Όσο για την ελληνική πορεία στα πέντε ματς του ομίλου, είπε: «Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, δηλαδή να κερδίσουμε. Ξέρουμε καλά πως στα επόμενα σαράντα λεπτά κρίνεται το μέλλον μας στη διοργάνωση. Είχαμε βελτίωση σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε βρει ρόλους και ισορροπία στο παιχνίδι μας. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, είτε μας έπαιξαν ζώνη είτε man to man. Κι αμυντικά μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στον βαθμό που θέλαμε».

Μπουρούσης: «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι»

Αδιάφορη και χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο, όμως, η Εθνική έκανε το καθήκον της και δεν επέτρεψε… σχόλια για τυχόν «δώρα» στην Ολλανδία, που με νίκη θα έπαιρνε το «εισιτήριο» για την 16άδα. Αυτό τόνισε και ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος εστίασε και στη βελτίωση που δείχνει η Εθνική στο παιχνίδι της:

«Θα προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Θα παίξουμε δυνατά για να αντεπεξέλθουμε και να προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Κάθε παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι, σήμερα κακά τα ψέματα δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, καθώς δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και νικήσαμε για να μην λένε και τίποτα. Πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι, δεν υπάρχουν… ποσοστά νίκης στο μπάσκετ και πάνω στο παρκέ», ανέφερε σχετικά ο Μπουρούσης.

Σλούκας: «Δεν λέει κάτι η ήττα στο φιλικό»

Από την πλευρά του ο Κώστας Σλούκας, τόνισε: «Σήμερα ήμασταν κάπως χαλαροί, αλλά ευτυχώς δεν το πληρώσαμε. Είτε είμαστε καλά είτε όχι, κερδίζουμε. Όπλο μας είναι η άμυνα. Ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας. Η άμυνά μας πρέπει να είναι σταθερά σε υψηλά επίπεδα. Η ομάδα κερδίζει από την άμυνα. Εκεί πρέπει να είμαστε σταθεροί για να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα».

Όσο για τη φιλική ήττα που γνώρισε η Εθνική στην προετοιμασία της από το Βέλγιο: «Δεν σημαίνει κάτι η ήττα στο φιλικό από το Βέλγιο. Θα είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Μάντζαρης: «Τον καλύτερο εαυτό με το Βέλγιο»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε λόγο για… delete σε ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, καθώς το Ευρωμπάσκετ είναι σα να ξεκινάει από την αρχή:

«Θέλουμε να κερδίσουμε σε νοκ άουτ παιχνίδι μετά από τόσα χρόνια. Το 5/5 δεν μετράει, το είδαμε και πέρσι. Τα διαγράφουμε όλα. Κοιτάμε μόνο το παιχνίδι που έρχεται, με το Βέλγιο. Πάμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη.

Βγάζουν πολλή ενέργεια όλοι. Σουτάρουν όλοι και προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Είναι θετικό που έχουμε αρκετούς παίκτες στο ροτέισον, γιατί σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, είναι σημαντικό να έχουμε αρκετούς παίκτες».

Τέλος ο Νικ Καλάθης που εκπροσώπησε τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου, αρκέστηκε να πει «Στόχος μας ήταν να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί μας. Σίγουρα θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Παρ’ όλα αυτά πήραμε τη νίκη και τώρα προχωράμε στα πραγματικά παιχνίδια».

Χέλφτερεν: «Είχαμε τη μεγάλη μας ευκαιρία»

Από την πλευρά των ηττημένων, ο τεχνικός των Ολλανδών, Τον Φαν Χέλφτερεν, εμφανώς απογοητευμένος για τη χαμένη ευκαιρία πρόκρισης, παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Ελλάδας: «Ήμασταν κοντά σε όλα τα παιχνίδια μας, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμασταν για να περάσουμε. Πιστεύαμε πως τα ματς με την Κροατία και την Ελλάδα θα ήταν τα δυσκολότερα, αλλά σήμερα είχαμε τη μεγάλη μας ευκαιρία. Ίσως και να έχουμε εμείς ρόλο στο πώς εμφανίστηκε η ελληνική ομάδα. Είχαμε τις ευκαιρίες μας για να νικήσουμε, το αεροπλάνο για τη Λιλ ήταν εκεί να μας περιμένει, αλλά χάσαμε την πτήση. Δεν πήραμε το δώρο που είχαμε».

Παράλληλα, ο παίκτης των «οράνιε», Σάρλον Κλουφ, είπε: «Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου και όλη την ομάδα για τον τρόπο που παλέψαμε. Αξίζαμε να είμαστε σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, αλλά δεν ήμασταν αρκετά καλοί για να προκριθούμε. Δώσαμε ό,τι είχαμε και έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Θα επιστρέψουμε σε δύο χρόνια και τότε θα κάνουμε πραγματικό ‘θόρυβο’ με την παρουσία μας».

 

πηγή:http://sports.in.gr/basketball/article/?aid=1500024736

About basilis progressive