Home / Διεθνή / Ο Αμπντεσλάμ φέρεται να «παρακολουθούσε» γερμανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις

Ο Αμπντεσλάμ φέρεται να «παρακολουθούσε» γερμανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις

Συνέλεγε στοιχεία για διευθυντή κέντρου ερευνών

Βερολίνο
Στοιχεία και πληροφορίες για το γερμανικό κέντρο πυρηνικών ερευνών Γιούλιχ και τον ιδευθυντή του προσωπικά φέρεται να συνέλεγε ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο οποίος έχει συλληφθεί ως μέλος της τζιχαντιστικής ομάδας των επιθέσεων στο Παρίσι.

Προηγούμενως, υπήρχαν αναφορές πως οι δράστες των επιθέσεων στο Βέλγιο, με τους οποίους είχε σχέση ο Αμπντεσλάμ, παρακολουθούσαν διευθυντή βελγικού κέντρου πυρηνικών ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται εφημερίδες της ομάδας γερμανικών ΜΜΕ Redaktionsnetzwerk από μέλη κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου, στο διαμέρισμα του Αμπντεσλάμ είχαν βρεθεί άρθρα και φωτογραφίες σχετικά με το Γιούλιχ (βρίσκεται στη Β.Ρηνανία-Βεστφαλία) και τον διεθυντή του, Βόλφγκανγκ Μαρκάρτ.

Πρόκειται, αναφέρεται, για το διαμέρισμα στο Βέλγιο στο πλαίσιο της επιχείρησης που είχε οδηγήσει στη σύλληψη του καταζητούμενου για το Παρίσι Αμπντεσλάμ λίγες ημέρες πριν τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας παρακολούθησης εξτρεμισμού (BfV) είχε ενημερώσει εμπιστευτικά μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής στο τέλος Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι μέτα τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, υπήρξαν αναφορές ότι οι δράστες τους είχαν εμπλακεί σε παρακολούθηση με οπτικοακουστικό υλικό διεθυντή βελγικού κέντρου πυρηνικών ερευνών.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis