Home / Διεθνή / Οργιάζουν τα σενάρια για τη συντριβή στο Σινά μέχρι να υπάρξουν στοιχεία

Οργιάζουν τα σενάρια για τη συντριβή στο Σινά μέχρι να υπάρξουν στοιχεία

Οι ρωσικές υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας απορρίπτουν ως βιαστική κάθε εκτίμηση για τα αίτια της πολύνεκρης συντριβής πάνω από το Σινά, όμως, ελλείψει στοιχείων, τα σενάρια κάθε είδους οργιάζουν. Ο αιγύπτιος πρόεδρος έφτασε στο σημείο να απορρίψει ως «προπαγάνδα» τα περί κατάρριψης από τζιχαντιστές, αλλά μέχρι να βγάλει συμπεράσματα η έρευνα μένει, αναγκαστικά, κάθε ενδεχόμενο ανοικτό. Παράλληλα, το CNN υποστηρίζει πως δορυφόρος «έπιασε» απότομη αύξηση θερμοκρασίας στο σημείο την ώρα συντριβής.

Μαζί με το σενάριο «εξωτερικού αιτίου» (βόμβα στις αποσκευές ή πύραυλος), αρκετοί επισημαίνουν την ίδια την κατάσταση του αεροσκάφους και το ότι το 2001 είχε προσγειωθεί με την ουρά να «σέρνεται» στον διάδρομο και να υφίσταται σημαντικές ζημιές.

Ο επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών αεροπορίας Αλεξάντερ Νεράντκο απέρριψε ως «πρόωρες» τις εκτιμήσεις που εξέφρασε η εταιρεία πως μοναδικό αίτιο θα μπορούσε να είναι «εξωτερικός παράγοντας». Οι ισχυρισμοί αυτοί, είπε, είναι αβάσιμοι στην παρούσα φάση.

Το αμερικανικό CNN από την πλευρά του υποστήριξε, επικαλούμενο δικές του πληροφορίες, πως αμερικανικός δορυφόρος «έπιασε» απότομη αύξηση θερμοκρασίας περίπου την ώρα της συντριβής στην περιοχή που σημειώθηκε το δυστύχημα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως δεν ήταν σαφές αν η φερόμενη κατακόρυφη αύξηση θερμοκρασίας ήταν από τον αέρα ή από το έδαφος (ενδεχομένως δηλαδή από την ίδια την συντριβή ) και ότι «εξετάζεται».

Από την πλευρά του, ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελφατάχ αλ Σίσι ανέφερε, μιλώντας στο BBC πριν επισκεφθεί τη Βρετανία, πως οι ισχυρισμοί πως ένοπλοι του Σινά κατέρριψαν το αεροπλάνο ήταν «προπαγάνδα».

«Όταν υπάρχει προπαγάνδα πως η ISIS έριξε το αεροπλάνο, είναι ένας τρόπος να πληγεί η σταθερότητα, η ασφάλεια και το κύρος της Αιγύπτου» είπε ο Σίσι, λέγοντας πως «η κατάσταση στο Σινά, και ειδικά σε εκείνη την περιορισμένη έκταση, είναι υπό έλεγχο».

Οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν περιοριστεί στο ότι, ελλείψει στοιχείων, δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτε στην παρούσα φάση, τονίζοντας όμως ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο για τρομοκρατική επίθεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500036704#ref=latestarticles

About basilis progressive