Home / Οικονομία / Ορατή φέρεται να είναι μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο

Ορατή φέρεται να είναι μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι συνομιλίες σε επίπεδο Brussels Group. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ανοιχτά ζητήματα έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και η επίτευξη συμφωνίας έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας σε τεχνικό επίπεδο «μπορεί να θεωρηθεί ορατή».

Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τεχνικών διαβουλεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν από την ερχόμενη Τρίτη και μετά, όποτε όπως είναι προγραμματισμένο θα επανέλθουν στις Βρυξέλλες τα στελέχη της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, το εύρος των εκρεμμών ζητημάτων έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και η επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας σε τεχνικό επίπεδο μπορεί να θεωρηθεί ορατή.

Ωστόσο οι ίδιες πηγές σημείωναν πως εξακολουθούν να υφίστανται διάφορες σε θέματα που σχετίζονται με το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό, τον δημοσιονομικό τομέα κ.α..


Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/finance/story/956343/brussels-group-orati-mia-sumfonia-se-texniko-epipedo

About admin