Home / Διεθνή / Ομπάμα : ”Το πρόβλημα δεν λύθηκε με τη συμφωνία του Παρισιού”

Ομπάμα : ”Το πρόβλημα δεν λύθηκε με τη συμφωνία του Παρισιού”

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την υιοθέτηση μιας «ισχυρής» και «φιλόδοξης» συμφωνίας για το κλίμα στο Παρίσι, κρίνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής στον αγώνα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

«Το πρόβλημα δεν λύθηκε με τη συμφωνία του Παρισιού, αλλά αυτή δημιουργεί το σταθερό πλαίσιο που έχει ανάγκη ο κόσμος για να επιλύσει την κρίση της κλιματικής αλλαγής», είπε ο Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο.

«Δημιουργεί τον μηχανισμό και την αρχιτεκτονική για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρόκληση με αποτελεσματικό τρόπο», συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τονίζοντας πως ο κόσμος συσπειρώθηκε γύρω από αυτή την «ισχυρή συμφωνία» και κρίνοντας πως «ανήλθαμε στο ύψος των περιστάσεων».

«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η στιγμή μπορεί να σηματοδοτήσει μια καμπή για τον κόσμο», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας ωστόσο πως ο δρόμος μπροστά δεν θα είναι εύκολος.

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/97690/O-Mp.-Ompama-chairetizei-ti-sumfonia-gia-to-klima-sto-Parisi–%C2%ABtin-kaluteri-eukairia-mas-na-sosoume-ton-monadiko-planiti-pou-echoume%C2%BB

About basilis progressive