Home / Κόσμος / Ομπάμα – Μέρκελ: Να διατηρηθούν οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας

Ομπάμα – Μέρκελ: Να διατηρηθούν οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας

Την εκτίμηση ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας θα πρέπει να διατηρηθούν μέχρι η Μόσχα να «σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας», εξέφρασαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Κατά την άφιξή του σήμερα το πρωί στη Βαυαρία, για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της G7, ο Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε για μία ακόμη φορά τη «ρωσική επιθετικότητα» στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν επιβάλει αρκετούς γύρους οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας την περασμένη χρονιά.

Η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ, τον Φεβρουάριο, είχε στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική  αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί πλήρως. Η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία ότι υποστηρίζει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία, αλλά η Μόσχα το αρνείται.

Ομπάμα και Μέρκελ συζήτησαν επίσης το ζήτημα της προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης μέσω μία διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου και την επίτευξη συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή εντός του έτους.

 

 


Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/962747/ompama-merkel-na-diatirithoun-oi-kuroseis-eis-baros-tis-rosias

About admin