Home / Αθλητισμός / ΑΕΚ / Ολυμπιακό προβλέπει ο Τσιώλης

Ολυμπιακό προβλέπει ο Τσιώλης

Ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός στο αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπως δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Κωσταβάρα.

Τον πρώτο λόγο για τη νίκη στον Ολυμπιακό στο ματς με την ΑΕΚ έδωσε ο Σάκης Τσιώλης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Σωτήρη Κωσταβάρα.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει να χτυπήσει το παιχνίδι η ΑΕΚ, ενώ στάθηκε στις αλλαγές των δύο ομάδων σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 57χρονος τεχνικός:

Για την ΑΕΚ

«Για την ΑΕΚ είναι το πιο δυνατό τεστ μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ώστε να δείξει το που μπορεί να φτάσει αυτή τη χρονιά. Φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα, αλλά με την εμφάνιση που θα κάνει και με την αγωνιστική παρουσία της. Είναι το δυνατότερο τεστ μέχρι στιγμής. Οι παίκτες πήρανε μια γεύση από ντέρμπι στην Τούμπα. Αύριο θα φανεί αν τη φετινή χρονιά και προερχόμενη από μια δύσκολη περίοδο θα μπορέσει να κάνει την απόλυτη ανατροπή»

Για τον Ολυμπιακό

«Έτσι όπως φτιάχτηκε ο Ολυμπιακός η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να δω τόσο γρήγορα να έχει τέτοια βελτίωση σαν ομάδα. Γενικότερα στα παιχνίδια του αλλά ιδιαίτερα στο παιχνίδι απέναντι στην Άρσεναλ, η ομάδα έδειξε μεγάλη συνοχή, ταχύτητα στην επίθεση αλλά και πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο αλλά αξίζουν μπράβο και στον προπονητή αλλά και τους παίκτες που καταφέρανε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να βγάλουν αυτή τη φιλοσοφία στον αγωνιστικό χώρο. Αύριο βέβαια παίζουν στο γήπεδο τους και θα πρέπει να είναι πιο επιθετικοί για να κερδίσουν».

Για το αν θα επιχειρήσει η ΑΕΚ να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με Πλατέλα και Μπαρμπόσα

«Εγώ νομίζω ότι Πλατέλας και Μπαρμπόσα είναι κυρίως γρήγοροι με τη μπάλα στα πόδια και αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ. Αν ψάξει αντεπίθεση η ΑΕΚ θα το κάνει κυρίως από τον άξονα με τον Μάνταλο ψάχνοντας τον ταχύτατο Αραβίδη. Αυτό το στόχο νομίζω έχει ο Δέλλας, να κρατήσει τη μπάλα ψηλά».

Πέρσι ο Ολυμπιακός φάνηκε να αιφνιδιάζεται στο παιχνίδι του Κυπέλλου.

«Τώρα ο Ολυμπιακός θα είναι πιο ψαγμένος. Το περσινό παιχνίδι και το πώς εξελίχθηκε ήταν αποτέλεσμα πίεσης και πρέσινγκ της ΑΕΚ. Το αν θα μπορέσει να το κάνει και αύριο, αυτό θα φανεί στα πρώτα 20 λεπτά του παιχνιδιού. Θα πρέπει να βγάλει ενέργεια και τρέξιμο. Η ΑΕΚ είναι μια διαφορετική ομάδα έχει περισσότερη ποιότητα σε σχέση με πέρσι και θα προσπαθήσει να κάνει περισσότερα στη δημιουργία».

Για τη φετινή εικόνα του Ολυμπιακού σε σχέση με πέρσι

«Με τον κεντρικό σέντερ φορ πολύ καλύτερο σε σχέση με τον περσινό η ομάδα έχει μεγάλη βελτίωση. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η μεγάλη άνοδος του Φορτούνη που ξεκουράζει παίρνει ευθύνες και ξεκουράζει τον Τσόρι Ντομίνγκεζ».

Για το αν χωράνε οι δύο τους στην ίδια ενδεκάδα

«Φυσικά και χωράνε στην ίδια ενδεκάδα. Είναι και οι δυο παίκτες που μπορούν να γυρίσουν να βοηθήσουν και ο άλλος να βοηθάει το σέντερ φορ. Αν αποφασιστεί όμως να αγωνιστούν και οι δύο θα πρέπει όμως να θυσιαστεί ο Κασάμι. Δύσκολα πιστεύω θα τους δούμε μαζί από την αρχή, αλλά στην πορεία του παιχνιδιού θα το δούμε πιστεύω. Αν παίξει με δυο επιτελικούς ο Ολυμπιακός , λογικά ο Δέλλας θα βάλει Γιόχανσον και Σιμόες ώστε να έχει αριθμητική υπεροχή στο κέντρο. Αν παίξει με ένα επιτελικό ο Ολυμπιακός θα ανεβάσει κάπως το Γιόχανσον».

Για το αν χωράνε προβλέψεις:

«Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο και λόγω έδρας αλλά θα είναι προς συμφέρον όλων μας να δούμε ένα ανταγωνιστικό ματς».

Εάν ξεκουράστηκε και τη συνέχεια στην καριέρα του μετά την Κέρκυρα:

«Παραξεκουραστήκαμε θα έλεγα, αυτή την περίοδο δεν είμαι πουθενά, αν και υπήρξε ενδιαφέρον, τίποτα το επίσημο . Πολλές ομάδες φέτος είναι σταθερές στους προπονητές τους και αυτό είναι θετικό ακόμα και αν δεν έχω εγώ δουλειά».

Για τον Ολυμπιακό Βόλου που ακούστηκε το όνομα του

«Με έχουν συνδέσει πολλά γεγονότα με αυτή την ομάδα αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω εκεί».

Για την Εθνική ομάδα και το αν υπάρχει ενδεχόμενο να τον δούμε στον πάγκο της.

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν απόλυτος ότι σίγουρα θα πάει σε ξένο προπονητή . Παρά το γεγονός ότι πολύς κόσμος λέει ότι ίσως πρέπει να κοιτάξουμε και σε Έλληνα προπονητή και μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ και αυτό με χαροποιεί. Είναι γεγονός ότι υπό την αιγίδα της ΕΠΟ γίνονται σχολές προπονητών για τα διπλώματα της UEFA και τα ίδια ακριβώς θέματα σπουδάζονται και εξετάζονται όπως και στις σχολές του εξωτερικού άρα θα πρέπει να μην υποτιμούμε τον Έλληνα προπονητή».

πηγή sport fm

About m bonsu