Home / Αθλητισμός / Ολυμπιακός: Μια κούπα τη βδομάδα

Ολυμπιακός: Μια κούπα τη βδομάδα

Χαράς Ευαγγέλια για τους απανταχού φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι είδαν τα τμήματα του συλλόγου τους να σαρώνουν τους τίτλους. Ενδεικτικό της φετινής κυριαρχίας των ερυθρόλευκων είναι το γεγονός ότι σχεδόν κάθε βδομάδα ερχόταν και μια “κούπα” στα βασικά ομαδικά σπορ από τέλος Μαρτίου μέχρι σήμερα.

Το τμήμα του πόλο σάρωσε τα πάντα στο διάβα της. Το γυναικείο βόλεϊ έκανε πάλι νταμπλ, ενώ στο ποδόσφαιρο και οι δύο τίτλοι κατέληξαν στο λιμάνι. Ακόμα και στα πρωταθλήματα Κ-20 και Κ-17, που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Σούπερ Λιγκ.
Το ανδρικό βόλεϊ δεν κατάφερε να προσθέσει κάποιον τίτλο στην πλούσια τροπαιοθήκη του συλλόγου, ενώ ο τίτλος που εκκρεμούσε (μέχρι χθες) για την ομάδα μπάσκετ, είναι πλέον γεγονός.

Ας θυμηθούμε επιγραμματικά τις μεγάλες ερυθρόλευκες στιγμές, που χάρισαν στους Ολυμπιακού οι αθλητές του συλλόγου.

29 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για 5η συνεχόμενη φορά, καθώς επικράτησε με 3-0 (25-21, 25-19, 25-22) του Παναθηναϊκού στον τελικό του φάιναλ φορ, που φιλοξενήθηκε στο Αγρίνιο.

25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Ολυμπιακός είναι Πρωταθλητής Ευρώπης. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη νίκησε 10-9 την υπερδύναμη του ευρωπαϊκού πόλο Σαμπαντέλ, η οποία ήταν αήττητη 3 χρόνια και κατέκτησε την Euroleague του πόλο γυναικών. Δεύτερη σερί ευρωπαϊκή Κούπα για τις “ερυθρόλευκες”, μετά την κατάκτηση του Λεν Τρόφι.

30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με την Ιβάνα Νέσοβιτς πρωταγωνίστρια και την Ιβάνα Μπραμπόροβα άξια συμπαραστάτρια, ο Ολυμπιακός πέρασε από την Κυψέλη, νίκησε 3-1 σετ τον Παναθηναϊκό, έκανε το 3-1 στους τελικούς και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ γυναικών. Τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τις “ερυθρόλευκες”, μετά από εκείνα του 2013 και του 2014. Τρίτο σερί, νταμπλ.

3 ΜΑΪΟΥ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε μια φιέστα αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, ο Ολυμπιακός γιόρτασε την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος στην ιστορία του το βράδυ της Κυριακής στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Πέμπτος συνεχόμενος τίτλος για τον Ολυμπιακό επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη και 17ος τα τελευταία 19 χρόνια!

9 MAΪΟΥ – ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Το 17ο Κύπελλο στην ιστορία του τμήματος κατέκτησε η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Στον πρώτο τελικό στην ιστορία του ελληνικού πόλο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό, οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν 18-10 στον τελικό του Final-4 στο Καρπενήσι και εξασφάλισαν τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ο αρχηγός, ο Νίκος Δεληγιάννης έγινε ο πλέον πολυνίκης στο θεσμό με δώδεκα μετάλλια νικητή. Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο Μανώλης Μυλωνάκης που επέστρεψε φέτος στο “Παπαστράτειο”.

17 ΜΑΪΟΥ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Κ-20)

Η ομάδα Κ-20 του Ολυμπιακού νίκησε τον Ατρόμητο Αθηνών με 2-1 στο Ρέντη, χάρη σε γκολ του Ιγνατίδη στις καθυστερήσεις και εξασφάλισε μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου στο Πρωτάθλημα Κ-20, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Σούπερ Λίγκας.

23 ΜΑΪΟΥ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το 27ο Κύπελλο Ελλάδος προστέθηκε με επιβλητικό τρόπο στο παλμαρέ του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν με 3-1 την Ξάνθη στον 73ο τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και πανηγύρισαν το 17ο νταμπλ στην ιστορία τους!

30 ΜΑΪΟΥ – ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το 6ο πρωτάθλημα στην ιστορία της κατέκτησε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Ο πέμπτος τελικός με τη Βουλιαγμένη διεκόπη τρία λεπτά πριν από το τέλος μετά την αποχώρηση των φιλοξενούμενων από το κατάμεστο “Παπαστράτειο”. Το σκορ σε εκείνο το σημείο ήταν 10-4 υπέρ της ομάδας του Χάρη Παυλίδη.

30 ΜΑΪΟΥ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Κ-17)

Με ένα φανταστικό γκολ του Χρήστου στο 82΄ με ασύλληπτο σουτ από μακρινή απόσταση, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 1-0 στον μεγάλο τελικό του Final-4 του πρωταθλήματος Super League Κ-17 και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για το 2015.

2 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Για 29η φορά στην ιστορία του και 14η από το 2000, ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο πόλο, νικώντας 10-6 τον Παναθηναϊκό και κάνοντας το 3-0 στις νίκες.

14 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ

Ο Ολυμπιακός κερδίζει 93-74 τον Παναθηναϊκό και με sweep (3-0 νίκες) στη σειρά των τελικών, κατακτά τον τίτλο για 11η φορά στην ιστορία του. Η χρονιά κλείνει με ιδανικό τρόπο για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και με 5-0 νίκες στο πρωτάθλημα απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

 

πηγή:http://www.sport24.gr/Sports/olympiakos-mia-koupa-th-vdomada.3529125.html

About basilis progressive