Home / Ελλάδα / Ολοκληρώνεται η συγκρότηση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ασύλου

Ολοκληρώνεται η συγκρότηση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ασύλου

Ολοκληρώνεται, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η συγκρότηση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ασύλου. Έτσι τις επόμενες ημέρες προβλέπεται η άμεση εκταμίευση των πρώτων 30 εκατομμυρίων ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την περίοδο 2014-2020.
«Περιμένουμε κάποιες δημοσιεύσεις σε ΦΕΚ, αλλά η συγκρότηση της υπηρεσίας έχει τελειώσει και ως διαδικασία και ως στελέχωση. Από τις επιτελικές αρχές κάποιες ήταν έτοιμες και κάποιες χρειάζονταν στελέχωση και υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες εκκρεμούν για δημοσίευση σε ΦΕΚ», επισημαίνει η κ. Χριστοδουλοπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύντομα οι αιτήσεις για ιθαγένεια

Σύντομα θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, όπως επισημαίνει η κ. Χριστοδουλοπούλου.
Σε εγκύκλιο προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, το υπουργείο Εσωτερικών παρέχει τις οδηγίες που κρίνονται αναγκαίες για την εφαρμογή των διατάξεων του τροποιημένου Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας.

«Έπρεπε να προετοιμαστούν οι υπηρεσίες για να μπορέσουν να δεχτούν τον όγκο των αιτήσεων που θα υποβληθούν, αλλά και να αναβαθμιστεί το ηλεκτρονικό αρχείο με τα καινούρια δεδομένα του νόμου. Αυτό χρειαζόταν χρόνο και έτσι καθυστέρησε η έκδοση της εγκυκλίου. Ήδη όμως έχει σταλεί στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να υποβάλουν άμεσα τις αιτήσεις τους», καταλήγει η ίδια.

About totritomati