Home / Οικονομία / Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο

Απολογισμός της πρώτης εβδομάδας

Αθήνα
Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους επικεφαλής των Θεσμών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση στην πρώτη φάση της.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί θα γίνει απολογισμός πρώτης εβδομάδας σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι επικεφαλής των Θεσμών θα αναχωρήσουν στη συνέχεια και αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα μετά από διάστημα περίπου 10 ημερών για την συνέχιση της αξιολόγησης του προγράμματος.

Την Πέμπτη οι επικεφαλής των Θεσμών είχαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ.Κατρούγκαλο για τα θέματα του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, δεν ετέθη σε κανένα σημείο θέμα μείωσης συντάξεων ενώ τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η επεξεργασία των σεναρίων με τα τεχνικά κλιμάκια.

Εντούτοις, για τους δανειστές φαίνεται πως όλα τα μεγάλα θέματα παραμένουν ανοικτά, και ειδικά η πρόβλεψη εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση της εθνικής σύνταξης αλλά και η αύξηση των ελάχιστων χρόνων από τα 15 στα 20.

Η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών. Σύμφωνα με πηγές, αποφασίστηκε μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου η οριστικοποίηση του πλαισίου για τις αδειοδοτήσεις εταιρειών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη διαχείριση των προβληματικών δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών.

«Θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων» εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γ.Σταθάκη με το κουαρτέτο. Το υπουργείο Οικονομίας σχεδιάζει να δώσει παράταση στους δανειολήπτες που δεν έχουν προλάβει να επικαιροποιήσουν και να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για υπαγωγή στο «νόμο Κατσέλη».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About admin