Home / Διεθνή / Ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί επιθυμούν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Politbarometer για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, το 50% των ερωτηθέντων επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, ενώ σε αντίστοιχη έρευνα στις αρχές Ιουλίου το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 41%.

Ωστόσο το 71% των 1.304 ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία ακόμα και με ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.

Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει τον υψηλό βαθμό δυσπιστίας των Γερμανών έναντι της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

Οι περισσότεροι Γερμανοί (73%) δεν περιμένουν ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα μεταρρυθμιστικά μέτρα όπως συμφωνήθηκαν.

Παράλληλα, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι στο κατά πόσο συμφωνούν με το τελευταίο πακέτο διάσωσης: το 49% των συμμετεχόντων το θεωρεί κακό, ενώ 48% πιστεύει ότι είναι καλό.

Το 22% των ερωτηθέντων είπε ότι τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που η Ελλάδα συμφώνησε με αντάλλαγμα την παροχή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας ήταν πολύ σκληρά, το 50% είπε ότι είναι κατάλληλα και το 20% ότι δεν είναι αρκετά σκληρά.

πηγή απε μπε

About m bonsu