Home / Διεθνή / Οι τζιχαντιστές μετέτρεψαν το αρχαίο θέατρο της Παλμύρα σε τόπο εκτέλεσης

Οι τζιχαντιστές μετέτρεψαν το αρχαίο θέατρο της Παλμύρα σε τόπο εκτέλεσης

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετέτρεψαν σε τόπο εκτέλεσης το αρχαίο θέατρο στην Παλμύρα της Συρίας, εκτελώντας περίπου 20 άνδρες, σε δημόσια θέα, με την κατηγορία πως ήταν υποστηρικτές του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτω, ανέφερε πως οι 20 άνδρες οδηγήθηκαν στο θέατρο από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι κάλεσαν κόσμο για να παρακολουθήσει την εκτέλεση. Αφότου έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών η αρχαία Παλμύρα την περασμένη εβδομάδα έχουν υπάρξει αναφορές για σφαγή εκατοντάδων αμάχων από τους τζιχαντιστές.

Την ίδια στιγμή, δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας κατάφεραν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστέςαπό 14 χριστιανικά ασσυριακά χωριά, στην περιοχή Χάντουρ, τα οποία είχαν υπό τον έλεγχό τους από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στη Συρία ζουν περίπου 30.000 Ασσύριοι, μέλη μιας κοινότητας από τις πρώτες που ασπάστηκαν τον χριστιανισμό στην περιοχή. Αποτελούν δηλαδή το 2,5% του 1,2 εκατομμυρίου χριστιανών κατοίκων της χώρας. Οι περισσότεροι από αυτούς κατοικούν στα 35 χωριά της επαρχίας Χασάκε. Τα χωριά ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις και, ορισμένα, από το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

πηγή tvxs

About m bonsu