Home / Διεθνή / Οι πόλεις με τη χειρότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο

Οι πόλεις με τη χειρότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο

Δεν είναι οι κάτοικοι όλων των πόλεων εξίσου τυχεροί! (Pics)

Κάθε χρόνο, η Mercer, η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο της συμβουλευτικής ανθρώπινου δυναμικού, δημοσιεύει τον Δείκτη Ποιότητας Ζωής στο πλαίσιο του οποίου αναδεικνύονται οι πόλεις με την καλύτερη και τη χειρότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο.

Η κατάταξη των χωρών γίνεται βάσει της αξιολόγησης μίας σειράς επιμέρους δεικτών: 1)το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον (πολιτική σταθερότητα, εγκληματικότητα, επιβολή του νόμου),2) το οικονομικό περιβάλλον, 3) το κοινωνικο-πολιτιστικό περιβάλλον (διαθεσιμότητα των μέσων ενημέρωσης, λογοκρισία, περιορισμοί προσωπικής ελευθερίας), 4)υγειονομική περίθαλψη, 5) εκπαίδευση, 6) δημόσιες υπηρεσίες και μεταφορές, 7) αναψυχή, 8) καταναλωτικά αγαθά, 9)στέγαση, 10)φυσικό περιβάλλον.

Ελάτε να γνωρίσουμε τις πόλεις με τη χειρότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο!

15. ΤΡΙΠΟΛΗ, ΛΙΒΥΗ

 

Η πόλη είναι ισοπεδωμένη από τον εμφύλιο, ακόμη και το αεροδρόμιό της είχε μετατραπεί σε πεδίο ένοπλων συγκρούσεων το καλοκαίρι του 2015. Όλες οι πρεσβείες έχουν κλείσει, ενώ μετανάστες και πρόσφυγες έχουν πλημμυρίσει τη χώρα, λόγω της εγγύτητάς της με την Ευρώπη.

14. ΝΙΑΜΕΥ, ΝΙΓΗΡΑΣ

 

Οι διαμαρτυρίες, η κυβερνητική διαφθορά και τα μεγάλα ποσοστά φτώχειας που καταγράφονται στην Νιαμέυ, φέρνουν αυτή την πόλη στη 14η θέση της λίστας.

13. ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ, ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ

 

Η πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, όπως και η υπόλοιπη χώρα, εξαρτάται από τη γεωργία για την οικονομική της ανάπτυξη. Όμως, η πολιτική αστάθεια εμποδίζει κάθε πιθανότητα συνεχούς ανάπτυξης.

Δείτε και τις υπόλοιπες πόλεις

(Πηγή: fortunegreece)

About Vassilis Batzis