Home / Αθλητισμός / Οι “Πράσινες” επιβληθηκαν ..

Οι “Πράσινες” επιβληθηκαν ..

Ο Παναθηναϊκός πατώντας γκάζι στο 3ο δεκάλεπτο, κατάφερε να «καθαρίσει» την αναμέτρηση κόντρα στον Άρη Πετρούπολης και να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών νικηφόρα.

Μπάσκετ_γυναικών-panathinaikos24

Το ματς

Άστοχο ήταν το ξεκίνημα τις αναμέτρησης και για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να έχει σκοράρει μόλις 6 πόντους (6-2) στο πρώτο πεντάλεπτο του δεκαλέπτου. Οι «πράσινες» του Πέτρου Πρέκα βρήκαν τις δυνάμεις τους στη συνέχεια και ολοκλήρωσαν το 1ο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 7 πόντους (20-13).

Μπάσκετ_γυναικών-panathinaikos24

Στο 2ο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε ν’ αυξήσει τη διαφορά από τον αντίπαλό του, που με δυσκολία σκόραρε. Έτσι με τη λήξη για το ημίχρονο, οι «πράσινες» είχαν βάλει το λιθαράκι τους για να έρθει η άνετη επικράτηση, καθώς βρέθηκαν να προηγούνται (36-23).

Μπάσκετ_γυναικών-panathinaikos24

Στο β’ μέρος του αγώνα, το «τριφύλλι» με το πόδι στο γκάζι, ανέβασε τη διαφορά στους 20 πόντους (45-25), ενώ συνεχίζοντας έτσι και στη συνέχεια κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά ακόμα και στους +31 (61-30) με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου.

Μπάσκετ_γυναικών-panathinaikos24

Η συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να μένει σταθερά σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, για να έρθει το τελικό (85-38), μέσα σε μια «κρύα» ατμόσφαιρα λόγω έλλειψης θεατών. Έτσι ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε νικηφόρα τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ενώ ο Άρης Πετρούπολης μετά και την ένατη διαδοχική ήττα του, παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 36-23, 61-30, 85-38.

About gus_maverick