Home / Αθλητισμός / Ολυμπιακός / Οι παίκτες του Ολυμπιακού που μετράνε μέρες στο Ρέντη

Οι παίκτες του Ολυμπιακού που μετράνε μέρες στο Ρέντη

Ο Σίλβα τοποθετήθηκε δημοσίως και είπε ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του. Ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποχαιρετήσουν τον Ιανουάριο;

Ακριβώς πριν από μία εβδομάδα διαβάσατε στο για τους επτά «ερυθρόλευκους» που βρίσκονται στον αέρα. Συγκεκριμένα, είχαμε αναφερθεί σε Πουλίδο, Τζανδάρη, Γιαννιώτα, Γούτα, Μπεν, Ζντιέλαρ και Μαζουακού. Λίγες ώρες αργότερα όμως ο Σίλβα έστειλε μήνυμα στον Ερνάνι ότι δεν τον έχει πλέον στα πλάνα του, ενημερώνοντάς τον ότι τον «κόβει» από την αποστολή για τον Παναιτωλικό.

Δεν είναι όμως μόνο ο Ερνάνι, για τον οποίο ήδη στην Πόρτο ψάχνονται για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του (Γκιμαράες;). Προέκυψε θέμα και με τον Φινμπόγκασον. Προέκυψε θέμα και με τον Μανιάτη! Υπάρχει και το έντονο ενδιαφέρον της Ρίβερ για τον Καμπιάσο, αλλά η περίπτωση του Αργεντινού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον αρχηγό και τον Ισλανδό…

Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν στα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής για αυτούς που βρίσκονται με το ένα πόδι (και κάτι παραπάνω…) εκτός Ρέντη.

ΕΡΝΑΝΙ

Όσο τον στήριξε, τον στήριξε ο Σίλβα… Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το έχει πει ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ότι ο Ερνάνι δεν βρίσκεται πλέον στα πλάνα του. Σίγουρα θα ερωτηθεί μετά το τέλος του αγώνα με την Καλλονή για το αν όντως δεν τον υπολογίζει (άλλωστε το έχει δείξει με τους τρεις απανωτούς αποκλεισμούς του από τα ματς με Παναιτωλικό, Απόλλωνα Σμύρνης και Καλλονή). Πάντως, ήδη στο Πόρτο έχουν μπει σε μία διαδικασία να ψάξουν ομάδα για να τον παραχωρήσουν ξανά δανεικό. Η Βιτόρια Γκιμαράες, ο σύλλογος που ανέδειξε τον Ερνάνι, κάνει σαν τρελή για να τον ξανακάνει δικό της. Έστω και με τη μορφή δανεισμού.

ΑΛΦΡΕΝΤ ΦΙΝΜΠΟΓΚΑΣΟΝ

Αποκλείστηκε από τον αγώνα της Λέσβου επειδή έκανε «αγγαρεία» στην Ριζούπολη. Αυτό τουλάχιστον άφηνε να εννοηθεί ο Σίλβα χθες (18/12) στο Ρέντη. Ένας Σίλβα, ο οποίος δεν έχει δείξει καμία διάθεση να εισηγηθεί την αποχώρηση του Ισλανδού. Αν γίνει κάτι με τον Φίνμπο, θα γίνει επειδή θα το ζητήσει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Η Βέρντερ και η Σέλτικ φαντάζουν αυτή τη στιγμή ως οι δύο ομάδες που όντως εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του. Ίσως περισσότερο η Βέρντερ. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά φαίνεται να του προσφέρουν και θέση βασικού, την οποία θα ήθελε σαν τρελός ο Φίνμπο γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην βρεθεί στην αποστολή της Εθνικής για τα τελικά τουEuro 2016. Προς το παρόν δεν έχει εκφράσει την επιθυμία του ο Ισλανδός να αποχωρήσει. Από την άλλη, ξαφνιάστηκε με τον αποκλεισμό του από το ματς στην Καλλονή και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις διαθέσεις του με τον ερχομό του νέου έτους. Σίγουρα θα αποτελέσει μέσα στον Γενάρη ένα από τα «καυτά» ζητήματα…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Για να είμαστε ειλικρινείς, εδώ και δύο μήνες ακουγόταν έντονα το σενάριο ότι υπάρχει μία πιθανότητα να παραχωρηθεί δανεικός ο αρχηγός. Βλέπετε, ακόμα και να επέστρεφε στην αγωνιστική δράση, πολύ δύσκολα θα έμπαινε σφήνα ανάμεσα σε Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Καμπιάσο. Τις τελευταίες μέρες έχουν φουντώσει για τα καλά τα σενάρια που τον θέλουν να έχει μπει στο στόχαστρο ιταλικών και ρωσικών ομάδων για να δοθεί δανεικός μέχρι το καλοκαίρι. Ωστόσο, οι πληροφορίες του Sport24.gr κάνουν λόγο για… ματιές της Τβέντε. Της ομάδας δηλαδή που έχει ήδη τον Ολαϊτάν δανεικό από τον Ολυμπιακό. Και η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί ιταλική ομάδα για να δώσει ευκαιρία σε έναν ποδοσφαιριστή που εδώ και εννιά μήνες δεν έχει παίξει σε ένα επίσημο ματς.

ΑΛΑΝ ΠΟΥΛΙΔΟ

Μετράει μέρες στο λιμάνι. Στο Μεξικό δεν μπορεί να γυρίσει δανεικός για πολλούς λόγους. Δεν είναι μόνο οικονομικοί, όπως διατυμπάνιζε χθες (18/12) ο πρόεδρος της Τσίβας, Χοσέ Λουίς Ιγκέρα. Δεν είναι εύκολο για τον ίδιο και την οικογένειά του να γυρίσει στην πατρίδα του μετά τη διαμάχη του με την Τίγκρες. Δανεικός θα δοθεί. Το θέμα όμως είναι σε ποια ομάδα θα παραχωρηθεί. Αρκετοί ελληνικοί σύλλογοι τον έχουν βάλει στο «σημάδι». Ο Ολυμπιακός πάντως έχει προτεραιότητα να τον δώσει κάπου στο εξωτερικό. Και αυτός ακούγεται για Ολλανδία.

ΦΑΝΗΣ ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αποχώρησή του τον Ιανουάριο. Εδώ και έναν χρόνο παραμένει ανενεργός, γιατί μην ξεχνάμε ότι δεν έπαιξε ούτε στο β’ μισό της περσινής σεζόν με τον ΠΑΟΚ. Του είχε ζητηθεί το καλοκαίρι να βρει ομάδα, αλλά ο ίδιος ήθελε να το παλέψει. Δεν έπεισε όμως τον Σίλβα και μονόδρομος είναι πλέον να πάει κάπου δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Και αυτός θα ήθελε να συνεχίσει σε κάποια ομάδα στο εξωτερικό. Κάτι ακούγεται για μικρομεσαίες ομάδες της Γερμανίας…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ

Ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Γιαννιώτα. Ο Σίλβα δεν τον υπολογίζει και του το έχει ξεκαθαρίσει από τον… Ιούλιο! Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής όμως δεν ήθελε με τίποτα να φύγει δανεικός το καλοκαίρι. Και το σημαντικό είναι ότι εξακολουθεί να μην θέλει. Είναι στην transfer list του Ιανουαρίου, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να αποχωρήσει δανεικός. Ο Γιαννιώτας προτιμάει να πάει κάπου ελεύθερος και όχι δανεικός. Αυτό ισχύει για την ώρα. Μπορεί μέσα στον Γενάρη να αλλάξουν τα πράγματα. Προς το παρόν όμως δεν «ψήνεται» να φύγει με αυτά τα δεδομένα. Προτιμάει να μείνει στο Ρέντη και να εξαντλήσει τις όποιες… απειροελάχιστες πιθανότητες έχει για να ανατρέψει τα «πιστεύω» του Σίλβα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΤΑΣ – ΤΑΣΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Και οι δύο είναι φανερό ότι δεν βρίσκονται ούτε στα… εναλλακτικά πλάνα του Σίλβα. Ως τέταρτο στόπερ ο Πορτογάλος τεχνικός έχει τον Βούρο πίσω από τους Ντα Κόστα, Μποτία και Σιόβα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σίγουρα ένας από τους δύο θα φύγει δανεικός. Δεν αποκλείεται σε καμία περίπτωση όμως το σενάριο να φύγουν στο τέλος και οι δύο! Πάντως, ήδη αρκετές ομάδες της Σούπερ Λίγκας περιμένουν στη γωνία.

ΜΠΕΝ

Όπως αναφέραμε και πριν από μία εβδομάδα, έτσι και τώρα, οι Λεβαδειακός και Πλατανιάς περιμένουν να ανάψει ουσιαστικά το «πράσινο φως» ο Ολυμπιακός για να τον ζητήσουν δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν έχει κανένα νόημα να μένει στο Ρέντη και να συμμετέχει μόνο στα οικογενειακά διπλά.

  • Ο Ζντιέλαρ είναι στο «μένει-δεν μένει» για έναν απλό λόγο. Ο Σίλβα ποντάρει πάνω του, τον πιστεύει και το έχει πει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά από την άλλη όσο είναι στον αέρα η ιστορία με τον Μανιάτη και παραμένει άγνωστο το πότε θα επιστρέψει ο Μπουχαλάκης, δεν γίνεται να φύγει με τίποτα.
  • Για τον Μαζουακού δεν υπάρχει κάποιο νέο από Αγγλία μεριά περί ενδιαφέροντος της Σάντερλαντ. Είναι νωρίς ακόμα πάντως. Κύκλοι μάνατζερ στο «νησί» θεωρούν σίγουρο ότι η Σάντερλαντ θα κάνει την κίνησή της. Το θέμα τι λεφτά θα προσφέρει όποτε αποφασίσει να χτυπήσει την πόρτα των Πειραιωτών. Κάτω από 10 εκατομμύρια ο Ολυμπιακός δεν πέφτει με τίποτα…
  • Του Καμπιάσο είναι μία ξεχωριστή περίπτωση, γιατί ναι μεν ο Αργεντινός δεν αισθάνεται ωραία όταν βλέπει τα περισσότερα παιχνίδια από τον πάγκο, αλλά από την άλλη δεν έχει παρουσιάσει και κάποια σημάδια αποχώρησης από τον Ολυμπιακό τον Γενάρη. Η Ρίβερ φαίνεται έτοιμη να κάνει μία προσπάθεια. Μην ξεχνάμε όμως ότι και το περασμένο καλοκαίρι είχε γίνει η ίδια συζήτηση και για τον Τσόρι. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να τον «ψήσει» παρότι ήταν ελεύθερος να συζητήσει με οποιαδήποτε ομάδα. Πόσο μάλλον τώρα που οι «μιγιονάριος» θα πρέπει να απευθυνθούν στον Ολυμπιακό.
  • Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, αυτό που ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους από την ΠΑΕ είναι ότι δεν πουλάνε κανένα! Εκτός πια κι αν έρθει καμιά εξωπραγματική πρόταση τύπου Φούλαμ για Μήτρογλου.

Πηγή: sport 24

About Pasxalis Fragos