Home / Διεθνή / Οι μουσουλμάνοι της Γερμανίας συγκρίνουν το AfD με τους Ναζί

Οι μουσουλμάνοι της Γερμανίας συγκρίνουν το AfD με τους Ναζί

«Για πρώτη φορά από την εποχή του Χίτλερ»

Βερολίνο, Γερμανία
Ο επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων της Γερμανίας συγκρίνει τη στάση του αντιμεταναστευτικού, ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) απέναντι στην κοινότητα των μουσουλμάνων με εκείνη των Ναζί απέναντι στους Εβραίους.

Το AfD κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του σε τρία κοινοβούλια κρατιδίων τον περασμένο μήνα, προσελκύοντας ψηφοφόρους που είχαν οργιστεί με την απόφαση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για τη χορήγηση ασύλου σε χιλιάδες μουσουλμάνους πρόσφυγες.

Την Κυριακή, το κόμμα υποστήριξε ότι το ισλάμ είναι ασύμβατο με το γερμανικό Σύνταγμα.

«Είναι η πρώτη φορά από την εποχή της Γερμανίας του Χίτλερ που μια ολόκληρη θρησκευτική κοινότητα δυσφημείται και απειλείται η ύπαρξή της» δήλωσε ο επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων της Γερμανίας Αϊμάν Μάζιεκ.

Οι δηλώσεις του Μάζιεκ έγιναν με αφορμή το σχέδιο που ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο το AfD να ασκήσει πιέσεις προκειμένου να απαγορευτούν οι μιναρέδες και η μπούρκα στη χώρα.

«To AfD ηγείται του κύματος της ισλαμοφοβίας. Αυτό δεν είναι ένα αντιισλαμικό μονοπάτι, είναι ένα αντιδημοκρατικό μονοπάτι» συνέχισε μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση.

Οι ηγέτες του κόμματος υποστηρίζουν ότι η είσοδος στη χώρα ενός εκατομμυρίου μεταναστών, κυρίως μουσουλμάνων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τους πολέμους στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, καθιστά πραγματική απειλή τον «εξισλαμισμό της Γερμανίας».

Ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατηγόρησε πρόσφατα το AfD ότι χρησιμοποιεί ρητορική παρόμοια με εκείνη της ναζιστικής περιόδου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

About Kostas Athanasoulis