Home / Ειδήσεις / Οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν τουρκικό ελικόπτερο στο βόρειο Ιράκ

Οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν τουρκικό ελικόπτερο στο βόρειο Ιράκ

Μεταδίδει το Russia Today

Μόσχα, Ρωσία
Τουρκικό ελικόπτερο ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν οι Κούρδοι μαχητές επάνω από το βόρειο Ιράκ. Εκ μέρους της Τουρκίας δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο, ωστόσο το δίκτυο Russia Today επικαλείται ανώνυμη πηγή που επιβεβαιώνει το περιστατικό. Οι Κούρδοι αναφέρουν ότι το ελικόπτερο μετείχε σε επιδρομές εναντίον τους.

Η Άγκυρα έχει παραδεχθεί τη διεξαγωγή αεροπορικών επιθέσεων κατά στόχων του PKK στο βόρειο Ιράκ. Ο στρατός της Τουρκίας πλήττει επίσης τους Κούρδους εντός τη χώρας, ενώ παράλληλα επιτίθεται και κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βόρεια Συρία.

Ο Κανί Ξουλάμ του Αμερικανοκουρδικού Δικτύου Ενημέρωσης (American Kurdish Information Network) δήλωσε στο Russia Today ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα αναφορές για απώλειες στις επιχειρήσεις κατά των Κούρδων, θέλοντας να παρουσιάσει τον στρατό ως δύναμη που δεν μπορεί να ηττηθεί.

Επιδιώκουν «να γονατίσουν» τους Κούρδους, λέει ο ίδιος τονίζοντας ότι δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες έχουν βρεθεί στα χέρια των Κούρδων με την τουρκική κυβέρνηση ουδέποτε να το παραδέχεται δημοσίως.

Στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν υπάρχει καμία αναφορά σχετικά με την κατάρριψη του ελικόπτερου.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis