Home / Γυναίκα / Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πιο συχνά προβλήματα ύπνου

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πιο συχνά προβλήματα ύπνου

Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Surrey οι γυναίκες είναι οι μεγάλες άτυχες όσον αφορά τον ύπνο καθώς το 63% έχει δυσκολία στο να κοιμηθεί κάποιες νύχτες ενώ, στους άνδρες το ποσοστό αυτό είναι μόνο 8%.
Σύμφωνα με τη μελέτη, 1 στις 5 γυναίκες κοιμάται άσχημα 5 νύχτες την εβδομάδα ενώ, όπως σημείωσαν οι ειδικοί το 58% απάντησε ότι δεν κατάφερε να κοιμηθεί επειδή ένιωθε κάποιο πόνο. Οι απαντήσεις αυτές μάλιστα αφορούσαν τουλάχιστον 3 βράδια την εβδομάδα, όταν για το ίδιοο ερώτημα μόνο το 48% των ανδρών απάντησε θετικά.
Οι ειδικοί ωστόσο επεσήμαναν ότι η έλλειψη ύπνου είναι σημαντική καθώς οι γυναίκες έχουν ανάγκη από περισσότερο ύπνο από τους άντρες, κατά μέσο όρο 20 λεπτά πιο πολύ κάθε βράδυ. Και ο λόγος είναι ότι χρησιμοποιούν το μυαλό τους περισσότερο από τους άντρες μέσα στη μέρα.
Αναφορικά με τα προβλήματα ύπνου που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οφείλονται στην πρωτεΐνη Taranis. Ενώ, σημαντικό παράγοντα παίζουν και οι ορμόνες της γυναίκας, πόνοι περιόδου, εγκυμοσύνη, ορμόνες που αλλάζουν ανάλογα με τη φάση του κύκλου, εμμηνόπαυση κ.λπ.
Επιπροσθέτως οι επιστήμονες, διαπίστωσαν ότι οι ευθύνες που νιώθει η γυναίκα όπως για παράδειγμα για τα παιδιά, είναι σημαντικό κομμάτι που συμβάλει στην αϋπνία της.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός. Όπως λένε, βοηθά σώμα και μυαλό να ξεκουραστούν, ενώ θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε προβλήματα όπως είναι τα καρδιαγγειακά, η κατάθλιψης, ο διαβήτη, η παχυσαρκία κ.α. Για το λόγο αυτό συμβουλεύουν τις γυναίκες να αποφεύγουν την κατανάλωση καφεΐνης τις απογευματινές ώρες, όπως και τη γυμναστική και το βαρύ φαγητό, να προμηθευτούν ένα καλό στρώμα που θα τις βοηθά στο να ξεκουράζεται πλήρως το σώμα τους και να αφήνουν σε άλλο δωμάτιο οτιδήποτε ηλεκτρονικό για να μην αποσπάται ο ύπνος τους.

About totritomati