Home / Διεθνή / Οδεύει προς εμπάργκο στα τούρκικα προϊόντα η Ρωσία

Οδεύει προς εμπάργκο στα τούρκικα προϊόντα η Ρωσία

Διαπιστώνοντας πως περίπου το 15% των τουρκικών αγροτικών εισαγωγών από την Τουρκία «υπολείπεται των ρωσικών προδιαγραφών», το υπουργείο Γεωργίας στη Μόσχα κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να εντείνουν τον έλεγχο των προϊόντων που εισάγονται.

Προφανέστατα, η κίνηση γίνεται με φόντο τον πάγο στις διμερείς σχέσεις που έχει φέρει η τουρκική κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi.

Η Τουρκία εξάγει κυρίως λαχανικά, φρούτα και κτηνοτροφικά προϊόντα στη ρωσική αγορά.

Την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανέφερε πως, μετά τη διαπίστωση ότι το 15% των τουρκικών εισαγωγών υπολείπεται των προδιαγραφών, η Υπηρεσία Κτηνοτροφικού και Φυτικού Ελέγχου (Rosselkhoznadzor) καλείται να αυστηροποιήσει τους ελέγχους στα τουρκικά προϊόντα.

Η κρίση στις διμερείς σχέσεις απειλεί την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών: Ήδη την προηγουμένη, ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε προειδοποιήσει ακόμη και για ενδεχόμενο ακύρωσης σημαντικών κοινών επιχειρηματικών σχεδίων -το πεδίο της ενέργειας είναι από τα σημαντικότερα.

Επιπλέον, η Μόσχα έχει ήδη εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία στους πολίτες της, κάτι που μπορεί να πλήξει τον τουρκικό τουριστικό τομέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500042067#ref=latestarticles

About basilis progressive