Home / Ελλάδα / Ξέσπασε η Βίκυ Σταμάτη στο δικαστήριο

Ξέσπασε η Βίκυ Σταμάτη στο δικαστήριο

Ξέσπασε η Βίκυ Σταμάτη ενώπιον του δικαστηρίου που θα αποφασίσει για την έκτη κατά σειρά αίτηση αποφυλσκισή της. Συναισθηματικά φορτισμένη, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απευθυνόμενη στους δικαστές τους είπε να της επιβάλουν οποιοδήποτε περιοριστικό όρο, αρκεί να την αφήσουν να πάει στο παιδί της.

«Το παιδί μου στερήθηκε και τους δυο γονείς του σε μια βδομάδα. Τιμωρούμαι γιατι μοιράστηκα μέρος της ζωής μου με τον κ.Τσοχατζόπουλο. Θα ήθελα να υποβληθώ σε τεστ αλήθειας. Ποιος αλλος κατηγορούμενος το επιθυμεί αυτό; Εχω μείζονα καταθλιψη με αυτοκτονικό ιδεασμό, λογω της έλλειψης του παιδιού μου. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι όταν συνάντησα στη ΓΑΔΑ τον κ. Φωτόπουλο τον ψυχίατρο, με βρήκε πάνω απο ένα κουβά απο εμετούς λόγω της στέρησης», είπε.

Για την απόδραση

«Η φυγή μου ηταν κάτι επικίνδυνο αφού δεν σκέφτηκα αν υπάρχει χαντάκι απ’ έξω, χόρτα, φίδια κλπ. Ηταν μια εν θερμώ κίνηση μετά την απορριπτική απόφαση αποφυλάκισης. Θα μπορούσα να εχω φύγει άλλη φορά όταν λιποθύμησε ο φρουρός μου αλλά επέλεξα να τον περιθάλψω. Δεν το δρασκέλισα. Το κλειδί το είχα πολύ καιρό και δεν το χρησιμοποίησα. Σκέφτηκα παρορμητικά, ότι αν ειναι να πεθάνω θα πεθάνω κρατώντας το χέρι του παιδιού μου».

Πρόεδρος: Πήγατε στο παιδί σας;

Β. Σταμάτη: Σκεφτηκα πως δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το παιδί μου μία αιφνίδια εισβολή στο χωριό… Το μόνο που θέλω ειναι να ξυπνώ δίπλα στην αναπνοή του. Τίποτα όλλο δε θέλω. Όποιον περιορισμό θέλετε βάλτε μου. Υπάρχουν πρωταγωνιστές εδώ με ευθύνες. Εγώ είμαι υπερ-αθώα, είμαι το τέλειο θύμα, το τέλειο εξιλαστήριο θύμα. Φωνάζω αλλά δεν θέλω να προκαλέσω εκνευρισμό. Σ’ αυτή την αίθουσα δεν είναι εδώ όλοι οι πρωταγωνιστές. Για πόσες αυτοκτονίες ανθρώπων ευθύνονται αυτοί οι εμπλεκόμενοι; Που δεν μπορούσαν να ταϊσουν τα παιδιά τους.

Έιμαι κρυστάλλινη άμεπτη, αθώα. Ας είμαι αλυσοδεμένη αλλά σας είμαι δίπλα στο παιδί μου. Εχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη το παιδί μου. Εγινα μητέρα μεγάλη σε ηλικία, μετά απο άπειρες εξωσωματικές γονιμοποιήσεις και με τη βοήθεια του κ. Τσοχατζόπουλου, του άνδρα μου και στο κρεβάτι χωρίς μαλλιά. Χωρίς να μπορώ να πάω τουαλέτα. Ειμαστε άποροι και εγώ και το παιδί μου. Άποροι. Ο κ.Τσοχατζόπουλος δεν έχει πληρώσει τα δίδακτρα για το παιδι του εδω και τρία χρόνια. Τρία χρόνια! Ο πατέρας μου ταΐζει το παιδί μου. Οχι ο πατέρας του!!! Δεν με νοιάζει αν ο κοσμος με μισεί ή αν εχουν καταφέρει τον κόσμο να με μισεί. Θα πω την αλήθεια.

Πρόεδρος: Μη βιάζεστε…

Β. Σταμάτη: Μονο οι Ναζί τιμωρούσαν τους αθώους κι όχι τους ενόχους. Οι ένοχοι ειναι εντός και εκτός αιθούσης. Εχω εγκαταλείψει τα εγκόσμια.

Εισαγγελέας: Γιατι ηρθατε μονο δυο φορές τον τελευταίο καιρό;

Β. Σταμάτη: Γιατι υπάρχουν πρόσωπα εδώ που εχουν στραφεί εναντίον μου χωρίς αιτία και δε θέλω να το αντιμετωπίσω..

Εισαγγελέας: Τη νύχτα που φύγατε πού πηγατε;

Β. Σταμάτη: 12 παρα τέταρτο βρισκόμουν σε στέγη στο Χαϊδάρι. Δεν πήγα στο παιδί μου γιατι δεν ήθελα να παραβιάσω το άσυλο του παιδιού μου.

Εισαγγελέας: Αυτό γιατί δε σας απέτρεψε να το επιχειρήσετε τότε; Αυτο το γνωριζατε ήδη.

Β. Σταμάτη: Τον Απρίλιο του 2012 εισέβαλαν 40 άτομα με την κ. Παπανδρέου (εισαγγελέας) να συλλάβουν τον άνδρα μου. Αλλά τότε η κ. Παπανδρέου επέδειξε σε αυτό πολύ αξιοπρεπή στάση, κυρίως απέναντι στο παιδί μου. Το αποφάσισα εν θερμώ μετά την αποφασή τη δική σας για άλλες μητέρες να τα χαίρονται  τα παιδιά τους. Μιλάω για τη θυγατέρα του άνδρα μου απο προηγούμενο γάμο, να τα χαίρεται τα παιδιά της, της δώσατε το δικαίωμα να πάει. Γιατί αυτή η επιλεκτική στάση; Αισθάνθηκα απεπλισία και πως δεν έχω καμία ελπίδα. Εν θερμώ.

Εισαγγελέας: Δηλαδή λέτε στο δικαστήριο ή θα με βγάλετε ή θα προσπαθήσω να αποδράσω;

Β. Σταμάτη: Ειναι και ο αυτοκαταστροφικός λόγος μην ξεχνάτε. Ηθελα να πάω με ματωμένα πόδια στο παιδί μου, να βγω στην εθνική με τα πόδια και να πάω στο παιδί μου. Δεν  υπήρχε όμως η δυνατότητα. Είχα στερητικό και έκανα εμετό. Πήρα χάπι για να μπορώ να σταθώ απέναντί σας. Ζητώ συγγνώμη αν ύψωσα το τονο της φωνής μου.

 

 


Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/958590/ksespase-i-biku-stamati-sto-dikastirio

About admin