Home / Κόσμος / Ν. Τσόμσκι: Αίσχος αποτελούν οι επιθέσεις κατά της Ελλάδας

Ν. Τσόμσκι: Αίσχος αποτελούν οι επιθέσεις κατά της Ελλάδας

Ο Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι σε δήλωσή του για την εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου χαρακτηρίζει αίσχος τη συμπεριφορά της «τρόικας» απέναντι στην Ελλάδα. «Η πολιτική της λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, από οικονομικής απόψεως είναι παράλογη και καταστροφική για τη χώρα.

Η συμπεριφορά της “τρόικας” αποτελεί αίσχος.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως στόχος τους είναι να διαμηνύσουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η αντίσταση στις βόρειες τράπεζες και στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών δεν θα γίνει ανεκτή και πως οι επιδιώξεις για δημοκρατία και σεβασμό της λαϊκής βούλησης πρέπει να εγκαταλειφθούν.

Είναι μια επίδειξη δύναμης και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί αυτή η επαίσχυντη φάρσα στην οποία γαλλικές και γερμανικές τράπεζες επωφελούνται από τα δεινά του ελληνικού λαού» αναφέρει στη δήλωσή του ο Νόαμ Τσόμσκι.

Ο Αμερικανός διανοητής εκφράζει την άποψη ότι «το ελληνικό δημόσιο χρέος έπρεπε να αναδιαρθρωθεί ριζικά ή να κηρυχθεί παράνομο και να διαγραφεί».

Εκτιμά δε πως «ό,τι κι αν επιλέξει η Ελλάδα απ΄ αυτά που προσφέρονται, είτε αυτό είναι έξοδος από την ευρωζώνη είτε υπακοή στις προσταγές των δανειστών, οι συνέπειες θα είναι πικρές για τον ελληνικό λαό».

«Είναι μία άθλια επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων λύσεων.

Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η γενναία αντίσταση των Ελλήνων θα ενθαρρύνει την παγκόσμια αλληλεγγύη που θα σώσει τους ίδιους αλλά και όλους τους άλλους από την σκληρή μοίρα που υπαγορεύουν οι σημερινοί ηγεμόνες» καταλήγει στη δήλωσή του για την εφημερίδα «Πολίτικα» ο Νόαμ Τσόμσκι.

About totritomati