Home / Ειδήσεις / Ν.Παρασκευόπουλος: Διαφωνώ με σημεία του νομοσχεδίου

Ν.Παρασκευόπουλος: Διαφωνώ με σημεία του νομοσχεδίου

Τη διαφωνία του σε σημεία του νομοσχεδίου, του οποίου είναι εισηγητής, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, προκαλώντας την αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τον κάλεσαν να αναλάβει την πολιτική ευθύνη επί της διαφωνίας και να παραιτηθεί.

Από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε πως δεν νομιμοποιείται ο υπουργός να εισηγείται κάτι που δεν πιστεύει και τον κάλεσε να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες του. Αλλά και ο Νίκος Δένδιας εκ μέρους της ΝΔ, αναφερόμενος και στα πυρά που είχε εξαπολύσει νωρίτερα η πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης:

«Καταγγέλλεστε από την πρόεδρο της Βουλής ως υποκείμενα εκβιασμού των δανειστών και όργανα δανειστών και στερείστε ελεύθερης βούλησης. Δεν μπορείτε να κάθεστε εκεί. Είτε να παραιτηθείτε όλοι μαζί ή να κάνετε πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής. Δεν σας τα λέει η αντιπολίτευση σας τα λέει η πρόεδρος της Βουλής».

Ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε πως «δεν υπάρχει αντίφαση στη θέση την οποία εκφράζω ότι ανάμεσα σε δύο κακά επιλέγω το μικρότερο κακό. Δεν έχω συνειδησιακό πρόβλημα γιατί επέλεξα το καλό του λαού». Και συμπλήρωσε:

«Θα ήθελα κι εγώ να μην ψηφίζαμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και με μια τόσο σύντομη κοινοβουλευτική διαδικασία, όμως εισηγούμαι το νομοσχέδιο – έχοντας διαφωνίες σε δύο σημεία του και όχι στο σύνολό του – επειδή πιστεύω ότι είναι το καλύτερο. Γιατί πιστεύω ότι ένα grexit θα επιδείνωνε την θέση του κόσμου και ιδίως των αδύνατων ανθρώπων. Γι’ αυτό δεν έχω συνειδησιακό πρόβλημα».

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500014399#ref=latestarticles

About basilis progressive