Home / Ειδήσεις / Ν. Παππάς: Κάναμε αυτό που μας αναλογούσε

Ν. Παππάς: Κάναμε αυτό που μας αναλογούσε

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο euronews ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι πεπεισμένη πως οι προτάσεις της θα τερματίσουν το πεντάμηνο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, ενώ επέμεινε ότι το ζήτημα του κρατικού χρέους της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση.

Ερωτηθείς για τα μηνύματα που λαμβάνει από τους εταίρους της η Αθήνα, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Το βασικό μήνυμα έχει σταλεί δημόσια. Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι πολλές φωνές σημείωσαν πως υποβάλαμε μια σειρά προτάσεων, κάτι που αποτελεί ένα κρίσιμο, σημαντικό βήμα, και αναμένουμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα. Όλοι το θέλουν αυτό, κανένας δεν θέλει να παίζει με επικίνδυνα σενάρια, κι αυτό αποδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, το καλωσορίζουμε από την πλευρά μας αυτό, και αναμένουμε ότι όλοι οι παίκτες-κλειδιά θα αρθούν στο ύψος των θεσμικών τους ευθυνών».

Ερωτηθείς για το πώς γεφυρώθηκαν οι διαφορές, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Είχαμε διαφωνίες για τους δημοσιονομικούς στόχους, ποιοι ακριβώς ήταν οι δημοσιονομικοί στόχοι που θα έπρεπε να επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση. Κάναμε ορισμένα βήματα πίσω και θα εκπληρώσουμε τους στόχους που είχαν προτείνει οι θεσμοί. Όμως, και θέλω να το τονίσω αυτό, είναι δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης να αποφασίσει το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις ανησυχίες των εταίρων μας (λόγω των εμπειριών τους) με προηγούμενες κυβερνήσεις?δεν πιστεύουν ότι θα είμαστε σε θέση και θα ακολουθήσουμε μια πολύ σοβαρή πορεία δράσης ώστε να επιτύχουμε τη δημοσιονομική εξισορρόπηση. Σε κάθε περίπτωση όμως, όποιος μελετήσει το έγγραφο το οποίο υποβάλαμε, θα αντιληφθεί ότι κάναμε αυτό που έπρεπε και οποιοσδήποτε επιμένει δημόσια ότι δεν κάναμε αυτό που μας αναλογούσε, δεν λέει την αλήθεια».

πηγή απε μπε

About m bonsu