Home / Πολιτική / Ν. Παππάς: Θα δώσουμε μάχες ή θα ενσωματώνουμε ήττες;

Ν. Παππάς: Θα δώσουμε μάχες ή θα ενσωματώνουμε ήττες;

Προσπαθώ να θυμηθώ, καθώς παρακολουθώ πολύ προσεκτικά την Αριστερή Πλατφόρμα, πότε ήταν η τελευταία φορά που ψηφίσαμε μαζί κάποια απόφαση της ΚΕ, είπε στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Επισήμανε ότι δεν βοηθά την συζήτηση ο διαχωρισμός, που ακόμα δεν έχει γίνει, των υποχρεώσεων της χώρας ως δημοσιονομικών τέτοιων και εκείνων που απορρέουν από την συμμετοχή της στο ευρώ.

Ο κ. Παππάς επισήμανε επίσης ότι υπήρχε η πρόταση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε περί εξόδου της χώρας με νέο δάνειο, θέτοντας ταυτόχρονα το ρητορικό ερώτημα «ποιος είπε ότι θα φεύγαμε χωρίς δάνειο και όρους;»

«Μην πω τώρα για όσους με έπιαναν στον διάδρομο και μου έλεγαν “πήγαινε να τον βρεις (σ.σ τον Β. Σόϊμπλε) να συμφωνήσουμε”» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Είπε ότι η Ευρώπη αλλάζει και έθεσε ακόμα ένα ρητορικό ερώτημα, λέγοντας «πως άραγε δημιουργούμε συμμαχίες -και με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς- για να περάσουμε την δική μας ατζέντα;» προσθέτοντας «θα δώσουμε μάχες ή θα ενσωματώνουμε ήττες;»

Επικαλούμενος σαφείς τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Παππάς είπε «από που προκύπτει ότι το ΟΧΙ ήταν εντολή για ρήξη;»

Χαρακτήρισε ανυπόστατη την ρητορική για «τρίτο και χειρότερο μνημόνιο», προσθέτοντας «δεν είναι η συμφωνία που θέλουμε και δεν θα τους την χαρίσουμε, αλλά όχι στον μηδενισμό».

About totritomati