Home / Πολιτική / Ν. Βούτσης: Απόλυτη διαφωνία με την «απόδραση» και αποστασιοποίηση της αριστεράς

Ν. Βούτσης: Απόλυτη διαφωνία με την «απόδραση» και αποστασιοποίηση της αριστεράς

Την απόλυτη διαφωνία του με την “απόδραση” και αποστασιοποίηση της αριστεράς, από τη μάχη για την στήριξη των χιλιάδων του ελληνικού, που ζητάνε από την κυβέρνηση να τους στηρίξει για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους κληροδότησε η κρίση, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την κριτική που διατυπώθηκε για την εξάμηνη διαπραγμάτευση, αναρωτήθηκε ρητορικά, αν ο αχός που σηκώθηκε στον κόσμο, έγινε επειδή τάχα οι δανειστές είχαν απέναντί τους μια κυβέρνηση πειθήνια και ένα πρωθυπουργό έτοιμο να συμβιβαστεί. Για όσους δε, κατηγορούν την κυβέρνηση για απουσία εναλλακτικού σχεδίου, πρότεινε «να δούμε πραγματικά το ισχυρό πεδίο αντιπαράθεσης μέσα το οποίο καλούμαστε να προχωρήσουμε».

Ο κ. Βούτσης κάλεσε όλους να αναλογιστούν τους τωρινούς συσχετισμούς στην Ε.Ε., εκτιμώντας πως η Ένωση πλέον, δεν θα είναι η ίδια σε σχέση με εκείνη που ήταν πριν η κυβέρνηση δώσει τη μάχη. Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στη συζήτηση που ανοίγει για το κρίσιμο θέμα του χρέους, πεδίο στο οποίο – όπως τόνισε – θα κριθεί σε τελευταία ανάλυση και η απόδοση της κυβέρνησης, μαζί με τα μέτρα κοινωνικής απόδοσης.

About totritomati