Home / Ειδήσεις / Ν. Βαλαβάνη: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τις εκατό δόσεις

Ν. Βαλαβάνη: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τις εκατό δόσεις

Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τις 100 δόσεις, μετά τη χθεσινή που ισχύει ένα μήνα, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha.

Η υπουργός τόνισε «έχουν φτάσει τις 700.000 οι αιτήσεις και το ποσό είναι πάνω από 5 δισ.» και πρόσθεσε «αν πάει καλά αυτός ο μήνας υπάρχει δυνατότητα να προσεγγίσουμε τα 6 δισ. και να ξεπεράσουμε τους 700.000 ανθρώπους που έχουν κάνει αίτηση». Επίσης ανέφερε ότι και το υπουργείο Εργασίας αναζητεί φόρμουλα για παράταση λίγων ημερών στη ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, και ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα είναι έτοιμο νομοσχέδιο με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Σε ερώτηση για τη φορολογία στα ΙΧ η κ. Βαλαβάνη απάντησε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμο το νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα.

Για την αμνηστία των καταθέσεων στο εξωτερικό, η αναπληρώτρια υπουργός εξήγησε ότι η συμφωνία με την Ελβετία για φόρο 15% επί των αδήλωτων καταθέσεων δεσμεύει και τις αντίστοιχες πράξεις και με τις υπόλοιπες χώρες.

Επίσης η κ. Βαλαβάνη τάχθηκε υπέρ της ηλεκτρονικοποίησης των συναλλαγών ως μέσο καταπολέμησης φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ.

πηγή απε μπε

About m bonsu