Home / Ειδήσεις / Ντ. Μπακογιάννη: Το τρίτο μνημόνιο θα εφαρμοστεί όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση

Ντ. Μπακογιάννη: Το τρίτο μνημόνιο θα εφαρμοστεί όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση

Μήνυμα προς την κεντρική διοίκηση ότι θα πρέπει να θυμάται τους ανθρώπους των ακριτικών περιοχών που φυλούν Θερμοπύλες, απηύθυνε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Είτε πρόκειται για τις πλημμύρες, είτε για τη νόσο των βοοειδών, είτε για τα έργα του ΕΣΠΑ που κινδυνεύουν να χαθούν, δυστυχώς η ανυπαρξία δράσης είναι απαράδεκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο επιμελητήριο της πόλης, η κ. Μπακογιάννη εκτιμά ότι η δημοσκοπική άνοδος της Ν.Δ. οφείλεται αφενός στo ότι ο λαός συνειδητοποίησε πως η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε σ? ένα εξαιρετικά δυσμενές μνημόνιο, που διέψευσε τις όποιες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί και αφετέρου στο ότι και η Ν.Δ. συνειδητοποίησε τα λάθη της και ότι δεν υπάρχει περιθώριο αλαζονικών συμπεριφορών. «Σήμερα πλέον οι πολίτες ξέρουν ότι το σκίσιμο του μνημονίου ήταν μύθος, ότι η 13η σύνταξη όχι μόνο δεν δόθηκε, αλλά μειώθηκαν οι συντάξεις, ότι οι υποσχέσεις τις οποίες έδωσε συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ , το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο δεν μπορούσε να εφαρμοστεί , αλλά ήταν πραγματικά όπως είπαν τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ένα πρόγραμμα που βασιζόταν σε μηδενικά δεδομένα. Βεβαίως μάθαμε κι εμείς απ? τα δικά μας λάθη. Εμείς λοιπόν ευθέως και κατηγορηματικά λέμε στον ελληνικό λαό ότι ναι σου ζητάμε να μας εμπιστευτείς, σου ζητάμε να μας αναδείξεις πρώτο κόμμα, αλλά θα ξέρεις ότι εμείς θα συνεργαστούμε».

Η κα Μπακογιάννη εξήγησε ότι το τρίτο μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί και με τη ΝΔ στην κυβέρνηση καθώς έχει ψηφιστεί. «Αν είμαστε κυβέρνηση πρέπει να το εφαρμόσουμε. Απλώς θα προσπαθήσουμε σε ακραίες περιπτώσεις, όπως η περίπτωση φορολόγησης αγροτών, το οποίο κατά τη γνώμη μας είναι η απόλυτη υπονόμευση της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας, ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και ορισμένες άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις, να τις μειώσουμε και να πετύχουμε στο τέλος το στόχο μιας ευρύτερης μείωσης της φορολογίας για να πάει η οικονομία μπροστά».

About m bonsu